Copii din Vulcan pasionați de fotografie, îndrumați în căutarea clișeului perfect de artistul fotograf Francisc Nemeth

Home Educație Copii din Vulcan pasionați de fotografie, îndrumați în căutarea clișeului perfect de artistul fotograf Francisc Nemeth
Copii din Vulcan pasionați de fotografie, îndrumați în căutarea clișeului perfect de artistul fotograf Francisc Nemeth

Grație unui proiect educațional lansat de Asociația ”Eu și Tu pentru Vulcan”, un grup de copii din municipiul Vulcan, pasionați de fotografie și-au început vacanța din acest an, în cadrul unui cerc de artă fotografică, organizat chiar în ziua frumoasei sărbători a Sânzienelor, la Centrul cultural a asociației, din satul Dealu Babii.

Aici, potrivit organizatorilor, 11 copii de vârste diferite – de la 4 la 16 ani, s-au întâlnit cu artistul fotograf internațional emerit Francisc Nemeth, cetățean de onoare al municipiului Vulcan, care le-a oferit în cadrul unui mini-atelier de artă fotografică, un.. abc introductiv al acestei frumoase arte. Tema extrem de generoasă a sărbătorii tradiționale de Sânzâiene, ponderată episodic de ploi cu soare, s-a mulat pe apetitul copiilor de a face fotografii, conform instrucțiunilor primite de la mentorul lor, care a declarat că s-a simțit bine în mijlocul copiilor.

De menționat că cel mai mic participant la acest atelier, Alex Manea – 4 ani, este înzestrat nativ și educat de tatăl acestuia, Nicu Manea – fotograf pasionat- să iubească arta vizuală.

Toți copiii au fost răsfățați la final cu mici surprize venite chiar de la ele – de la Sânzâiene.

”În mod neîndoielnic avem obligația de a permite accesul copiilor la cât mai multe momente care să le îmbogățească universul estetic, într-o lume sufocată de distorsiuni multi-dimensionale”, a declarat Felicia Portase, inițatorul acestui proiect.