O săptămână de distracție la ediția 46 a ”Nedeii Vulcănene”

Home Administrație O săptămână de distracție la ediția 46 a ”Nedeii Vulcănene”
O săptămână de distracție la ediția 46 a ”Nedeii Vulcănene”

La Vulcan, timp de aproape o săptămână, cetățenii sunt invitați, cu mic, cu mare, să ia parte de zecile de activități sportive, culturale, artistice și la o serie de festivități publice, toate prilejuite de cea de-a 46-a ediție a zilelor orașului, cunoscute sub (re)numele de ”Nedeia Vulcăneană”.

Încă de astăzi, pe stadionul CSM Vulcan au debutat întrecerile Cupei Nedeii Vulcănene la fotbal, în cadrul seriei de competiții destinate elevilor din clasele a III-a și a IV-a de la școlile gimnaziale din oraș. Tot în cadrul competiției de fotbal, marți, 26 iunie, vor debuta și întrecerile echipelor compuse din elevii claselor a V-a și a VI-a de la școlile gimnaziale.

Programul competițiilor sportive mai cuprinde, de asemenea, întreceri de cros, role, ciclism, handbal, șah, table și cărți de joc.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, anul acesta programul cultural al ”Nedeii Vulcănene” este unul aparte, având în vedere nu doar importanța evenimentului, ci mai ales importanța anului în care ne află, un an în care România își sărbătorește Centenarul. În acest sens, în programul cultural al ”Nedeii Vulcnene” au fost cuprinse concursuri tematice de desen pentru elevi, dar și decernarea unor diplome și medalii aniversare unor personalități dn viața publică a comunității vulcănene. În programul cultural al Nedeii figurează și o expoziție tematică a maestrului fotograf Francisc Nemeth, o festivitate dedicată cuplurilor semicentenare ale Vulcanului și o festivitate de premiere a celor mai buni elevi din Vulcan.

Vineri, 29 iunie 2018, pe Bulevardul Mihai Viteazu debutează și programul artistic al Nedeii Vulcănene. În prima zi, pe scena de pe bulevard vor urca tineri artiști talentați ai Vulcanului și ai Văii Jiului, iar sâmbătă seara, pe scena Nedeii Vulcănene ediția 46 vor cânta: DJ Project și Mira, Vescan și Bere Gratis. Seara de sâmbătă se va încheia cu un foc de artificii.

În fine, ca de fiecare dată, ultima zi a ”Nedeii Vulcănene”, ziua de duminică, 1 iulie este dedicată folclorului. Astfel, la orele amiezii pe bulevardul Mihai Viteazu va avea loc tradiționala paradă a portului popular, iar de la ora 15,00 pe scena de la baza de agrement Brazi, vor urca ansambluri folclorice locale și invitate din țară, dar și o seamă de rapsozi populari, de la cei locali și până la invitații acestui an: Geanina Gavrilă, Marian Gogan, Teodora Filip, Felician Nicola, Suzana Toader, Victorița Lăcătușu și, bineînțeles, Elena Merișoreanu.

”Lansez tuturor vulcănenilor, invitația de a participa la aceste activități ale Nedeii Vulcănene, probabil cel mai apreciat eveniment de acest fel, dar în mod cert, nedeiea cu cea mai mare continuitate din regiune. Am creionat acest program la sugestia vulcănenilor, împreună cu colegii din Primăria și Consiliul local Vulcan și dorim ca ediția a 46-a a Nedeii Vulcănene să fie pe placul tuturor. Vă așteptăm la Vulcan, la nedeie, cu voie bună, cu chef de distracție și, pe cât posibil, cu straie populare specifice acestei zone”, a declarat primarul Gheorghe Ile.