Ziua Universală a Iei sărbătorită la INCD INSEMEX

Home Stiri la zi Ziua Universală a Iei sărbătorită la INCD INSEMEX
Ziua Universală a Iei sărbătorită la INCD INSEMEX

Frumoasa sărbătoare a Sânzienelor, are pentru românii care iubesc tradițiile și, mai ales, portul românesc tradițional, o dublă semnificație, dată de faptul că în această zi este sărbătorită și Ziua Universală a Iei.

Ziua Universală a Iei, un simbol al unicității și creativității spațiului românesc este sărbătorită peste tot în lume. Ambasadori ai educației și cercetării românești, doamnele din cadrul colectivului de cercetători ai INCD INSEMEX Petroșani au dorit, la rândul lor, să celebreze această zi îmbrăcând, cu emoție și bucurie, ia românească pe care au transformat-o, preț de o zi, în ”ținută obligatorie” chiar la sediul instituției de cercetare-dezvoltare din Petroșani.

”Trebuie să recunosc că am fost încântați de gestul colegelor noastre care ne-au făcut această frumoasă surpriză pentru care vreau să le felicit, în numele întregului nostru colectiv”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.

Ia își are rădăcinile în portul tracilor, geților și dacilor, continuând să existe și să fie utilizată în toate zonele României, farmecul ei deosebit fiind recunoscut și admirat la nivel internațional.