Micii artiști plastici ai Vulcanului și ”Culorile României”

Home Stiri la zi Micii artiști plastici ai Vulcanului și ”Culorile României”
Micii artiști plastici ai Vulcanului și ”Culorile României”

Concursul de desen derulat în acest an, în cadrul activităților cultural-educaționale ale ”Nedeii Vulcănene”, consurs derulat în colaborare cu Asociația ”Eu și Tu pentru Vulcan”, și-a desemnat astăzi câștigătorii, care au avut ocazia de a fi prezenți la festivitățile culturale derulate astăzi la Cinematograful ”Luceafărul” din municipiul Vulcan.

Cei 12 elevi participanți la concursul de desen care a avut loc în săptămâna premergătoare Nedeii Vulcănene la noul centrul cultural ”Vatra” din Dealu Babii, au primit, pentru implicarea și pentru frumoasele producții plastice realizate în cadrul acestui inedit concurs de creație,  diplome de participare. Cele mai bune 4 lucrări au fost premiate, iar distincțiile le-au fost înmânate câștigătorilor la festivitățile de astăzi, chiar de către primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Câștigătorii concursului de desen artistic din acest an al Nedeii Vulcănene sunt:

Locul I – Mate Kinga Melania – Școala gimnazială nr.6
Locul II – Abugararah Amira – Școala gimnazială nr.5
Locul III – Alexandra Tomescu – Școala gimnazială nr.6
Mențiune – Risz Debora – Școala gimnazială nr.4

”Este admirabil felul în care acești copii au reușit, în doar câteva ore, să-și însușească o temă de concurs nu tocmai copilărească, ”Culorile României”, o temă de concurs pe care am considerat-o binevenită în acest an în care sărbătorim cu toții Centenarul României. La fel de admirabil este felul în care s-a manifestat viziunea creativă a acestor copii plini de talent, care au imaginat așa cum numai ei puteau să o facă, cele trei culori atât de dragi nouă, românilor: roșu, galben și albastru, într-un context legat de tradițiile și simbolurile ce definesc comunitatea noastră locală. Îi felicit și îi îndemn să continue să viseze frumos și să-și aștearnă visurile pe coala de desen și, de aici mai departe, în viața lor”, a declarat primarul Gheorghe Ile.