Iubitorii de folclor din Petrila au cinstit și în acest an IA și TRICOLORUL !

Home Cultură Iubitorii de folclor din Petrila au cinstit și în acest an IA și TRICOLORUL !
Iubitorii de folclor din Petrila au cinstit și în acest an  IA și TRICOLORUL !

Două sărbători care cinstesc tradițiile și patriotismul – Ziua Mondială a Iei și Ziua Drapelului – au constituit, laolaltă, subiectul unui proiect cultural de excepție derulat la finalul săptămânii trecute la Petrila, în organizarea Asociației Culturale ”Rapsodia Munților” condusă de inimosul prof. Iulian Doda, mpreună cu soția sa, prof. Ana Doda. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primărei și Consiliului local Petrila, dar și al Apa Serv Valea Jiului, Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, Asociației ”Salvați Copiii” și al consilierului județean Doinița Maria Bălănesc.

În cadrul unui spectacol de cea mai bună calitate, pe scena Casei de cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila au urcat tineri frumoși, n costume populare și cu tricolorul în mâini, reprezentanți ai unor ansambluri folclorice prestigioase din regiunea Văii Jiului, de la ”Bujorii Muntelui” și ”Nedeia Petrileană”, la ”Jienii Petroșaniului”, ”Floare de colț Uricani” și până la ”Lirica” din Petroșani, cărora li s-au alăturat și, de pe acum, artiștii talentați ai Văii Jiului: Monica Țugulea și Luminița Donisă.

Succesul acestui eveniment a fost evidențiat și de reprezentanții administrației locale și județene, la eveniment fiind prezent viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean dar și consilierul județean Doinița Maria Bălănesc. ”Cinstim IA și TRICOLORUL ! La evenimentul organizat la Petrila sub acest generic, în cinstea celor două simboluri naționale, am asistat la un regal de talent, de frumusețe, în care tradiția și istoria au fost reliefate într-un mod absolut fascinant și emoționant Felicitări, copii frumoși și talentați, pentru spectacolul pe care ni l-ați prezentat! Felicitări coordonatorilor și, în același timp, părinților care vă îndrumă și vă modelează în această direcție! Felicitări, Ana Doda și Iulian Doda pentru încă un eveniment de anvergură pe care ni l-ați oferit într-o zi de mare sărbătoare creștină! Am văzut din nou că, la Petrila, IA și TRICOLORUL sunt la mare preț în inimile noastre”, a declarat consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.

”Mulțumesc celor care au răspuns invitației și au contribuit, prin evoluția lor, la realizarea spectacolului: Monica Țugulea, Luminița Donisa, Ansamblul ”Jienii Petroșaniului”, Asociația ”Lirica” Petroșani. Mulțumesc membrilor Ansamblului ”Bujorii Muntelui” și Ansamblului ”Nedeia Petrileană”, care mi-au fost alături! Mulțumesc Organizației ”Salvați Copiii”, filiala Hunedoara, pentru colaborare! Și tuturor celor care ne-au sprijinit în realizarea acestui eveniment de suflet”, a declarat, la rândul său, prof. Iulian Doda.