11 medalii de aur pentru INSEMEX la Salonul Internațional Inventica 2018

Home Economie 11 medalii de aur pentru INSEMEX la Salonul Internațional Inventica 2018
11 medalii de aur pentru INSEMEX la Salonul Internațional Inventica 2018

Performanțele actvităților de cercetare ale specialiștilor din cadrul INCD INSEMEX Petroșani s-au concretizat cu încă o serie de medalii de aur și distincții speciale, primite în cadrul ediției din acest an a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Cercetării, Inovării şi Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 27-29 iunie 2018, în organizarea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, împreună cu Institutul Național de Inventică.  Prestigiosul eveniment s-a desfășurat în paralel cu lucrările Conferinței Internaționale de Inventică, în corpul A al clădirii Universității Tehnice, Sala „Pașilor Pierduți”.

Manifestările științifice au fost derulate cu suportul Fundaţiei Știinţifice şi a Culturii Inovaţionale pentru Performanţă „Institutul Român de Inventică – IRIIS și a Ministerului Cercetării și Inovării. Evenimentele au reunit în spațiul expozițional inventatori din Republica Moldova, Rusia, Polonia, Egipt, Canada, Taiwan, Statele Unite ale Americii și România. Tematica Salonului a fost diversificată, cuprinzând invenții și inovații din diverse sfere de interes: Fundamente in Performantele Umane, Creație Psiho-Tehnică, Metode de Creație Tehnică, Cercetare Interdisciplinara a Optimizării Performanțelor Umane, Inginerie Informațională și a Cunoașterii, Știință si Artă etc.

Comisia internațională de jurizare a fost compusă din personalități ale mediului universitar și științific din Taiwan, Rusia, Ucraina, Serbia, Iran, Moldova, Romania (București, Cluj, Iași, Sibiu).

Ca urmare a participării la cea de-a XXII-a ediție a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Cercetării, Inovării şi Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018, INCD INSEMEX a primit 11 medalii de aur pentru toate lucrările prezentate și două premii speciale.