Cetatea Devei a fost promovată la Festivalul MedievArtFest de la Sebeș

Home Reportaj Cetatea Devei a fost promovată la Festivalul MedievArtFest de la Sebeș
Cetatea Devei a fost promovată la Festivalul MedievArtFest de la Sebeș

Garda Cetății Deva a fost prezentă la festivalul medieval MedievArtFest de la Sebeș care a avut loc în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018.

Alături de cavaleri din Garda de Mureș, Stegarii de Mureș, Lăncierii de Ardud, paznicii Cetății Deva au defilat pe străzile Sebeșului, au participat la parada oficială dar și la arborarea celor 100 de steaguri cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri. Toată suflarea cavalerească a rostit și o Rugăciune pentru Eroii Țării.

Publicul aflat la eveniment a fost invitat de străjerii Cetății Deva să participe la demonstrații de tir cu arcul, să afle cum se mânuiește o spadă și să asculte povestea monumentului istoric, simbol al municipiului Deva.

Domnițele Cetății, îmbrăcate în ținutele vremurilor demult apuse au dansat pentru cei prezenți la festival, care au simțit pentru câteva momente că fac parte din istoria fortăreței medievale.

Garda Cetății, domnițele și reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva prezenți la Sebeș au avut cu toții un țel comun: promovarea monumentului istoric și atragerea unui număr cât mai mare de turiști în orașul nostru.

Cavalerii și domnițele din Garda Cetății vor participa în perioada 6-8 iulie 2018 la Festivalul Medieval al Cetății Oradea și în zilele de 20, 21 și 22 iulie 2018 la Festivalul Medieval de la Ardud, unde vor duce cu ei legendele fortăreței ridicată în secolul al XIII-lea, care domină orașul Deva și care reprezintă principalul punct de atracție pentru cei care ajung pe meleagurile noastre. Cetatea Deva a fost atestată documentar la 1269 și este considerată ca fiind una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania, datorită amplasării sale strategice.