Sfaturi alimentare pentru o vară perfectă de la Eurodiet

Home Educație Sfaturi alimentare pentru o vară perfectă de la Eurodiet
Sfaturi alimentare pentru o vară perfectă de la Eurodiet

Adorăm vara! Cum putem, însă, să ne bucurăm de ea fără remușcări și fără să ne abținem de la nimic?

Mănâncă mai multe legume și fructe!
Salate de fructe, salate, fructe răcoritoare întregi, vara este ideală pentru a ne bucura de ele proaspete și pentru a experimenta noi rețete sănătoase, pline de vitamine și fibre!

Uită sarea!
Putem să considerăm că nu adăugăm multă sare la mâncare, dar în realitate sarea este ”ascunsă” în alimente la care nu ne-am fi gândit! Evitând snacksurile standard și băuturile, mâncarea gătită și sosurile grase, putem să diminuăm semnificativ aportul zilnic de sodiu!

Umple-ți farfuria!
Trebuie să încetăm să ne abținem de la mâncare, epuizându-ne organismul! Ne umplem farfuria cu salată, ne măsurăm proteinele cu palma și nu cu cântarul de bucătărie care ne provoacă stres și pentru spațiul din farfurie care rămâne în plus mâncăm ce vrem, ceea ce ne zicem mereu că ”nu trebuie”!

Prepară-ți propriul cocktail!
Știm foarte bine cât de greu este să rezistăm cocktail-urilor de vară, de aceea ne vom prepara propriul cocktail! Un cocktail de casă poate avea cu până la 300 de calorii mai puțin!
Înlocuim zahărul cu îndulcitor, lichiorul cu fructe proaspete și îl savurăm fără remușcări!

Mănâncă înghețată!
De multe ori, în încercarea noastră de a nu mânca desertul dorit, recurgem la soluții ‘light’ și opțiuni alternative, dar pur și simplu sfârșim prin …a le mânca pe toate! O cupă din înghețata noastră favorită nu ne poate strica alimentația! Important este să putem păstra echilibrul fără să ne abținem de la ceea ce ne face plăcere!

Material realizat de Eurodiet România.