Primarul Petroșaniului, mândru de elevii de nota 10 ai comunității locale

Home Administrație Primarul Petroșaniului, mândru de elevii de nota 10 ai comunității locale
Primarul Petroșaniului, mândru de elevii de nota 10 ai comunității locale

Eleva Școlii generale ”IG Duca” din Petroșani, Diana Maria Beța, care a obținut anul acesta media generală 10 la examentul de Evaluare Națională a fost astăzi oaspete de onoare la Primăria municipiului Petroșani, unde a fost invitată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi pentru a-i fi înmânat un premiu special, conferit pentru acest rezultat de către Consiliul local al municipiului Petroșani. Împreună cu aceasta, la întâlnirea de la Cabinetul Primarului au fost prezenți și părinții Dianei Beța, dar și dascălii care au îndrumat-o și care au pregătit-o pentru această excepțională reușită școlară.

Este un moment important pentru noi. Astăzi, am premiat-o pe domnișoara Diana Maria Beța, care a luat nota 10 la Evaluarea Națională. E o mare performanță și o mare mândrie pentru noi toți să avem astfel de copii. Îi felicit pe părinți și profesori și, cu siguranță, Diana va confirma acest rezultat extraordinar și în anii care vor urma, la liceu și, mai apoi, la facultate. Iată că la Petroșani există rezultate excepționale, ceea ce ne bucură foarte mult. Este meritul familiei, al ei în primul rând și al profesorilor care au pregătit-o. Având și eu doi copii îmi dau seama cât este de greu și câtă muncă este în spatele acestui rezultat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru merituoasa elevă, care și-a propus, evident, să-și continue activitatea educațională la liceul de elită al Văii Jiului – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani – succesul ei reprezintă un succes al întregii comunități. ”Sunt bucuroasă că am reușit să reprezint nu numai școala și orașul, ci și județul. Am arătat că suntem copii foarte buni şi în orașe mai micuțe, precum Petroșani. Pentru nota asta m-am pregătit din clasa a V-a. Am început constant și nu mi-a fost așa de greu”, a spus Diana Maria Beța.

Desigur, un astfel de rezultat este un motiv de mândrie și pentru dascălii Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”. Profesorii de limba și literatura română și matematică ai meritoasei eleve, respectiv Maria Pop și Steluța Chifor, rezultatul Dianei Beța este răsplata maximă pe care o poate primi un profesor. Anul acesta, și pentru dumnealor s-a adăugat o binemeritată răsplată din partea administrației locale, care le-a conferit celor două profesoare un premiu în valoare de 500 de lei pentru fiecare. ”Pentru un dascăl nu este o bucurie mai mare decât privirea copilului în momentul în care își vede rezultatul la un asemenea examen, care este foarte important în evoluția fiecărui copil. Este o privire plină de bucurie, de recunoștință, de satisfacție și pentru noi asta reprezintă totul. Este răsplata maximă pe care o poate primi un profesor atunci când copilul îi sare la gât și spune “Mulțumesc”. Despre Diana știam de la domnul învățător că este un copil foarte ambițios. Aceeași ambiție Diana și-a păstrat această ambiție și din clasa a V-a și a dus-o mai departe. Pentru mine rămâne un copil unic, în sensul că atunci când avea o nelămurire, Diana mă oprea și mă întreba. Este o dovadă a faptului că e un copil preocupat, un copil care dorește să înțeleagă tot ceea ce profesorul îi dăruiește. Rar întâlnești un copil care să dorească să asimileze atât de mult. Diana demonstrează că în Valea Jiului se face carte !”,  a spus prof. Maria Pop, la festivitatea de astăzi de la Primăria Petroșani.

La rândul său prof. Steluța Chifor apreciază că ”rezultatele pe care Diana le-a obținut sunt rodul muncii ei. A fost o elevă foarte silitoare, serioasă. Dacă la matematică avea o nelămurire, mă întreba mereu. Diana, niciodată nu a lăsat ceva neînțeles.”

Din fericire, primarul municipiului Petroșani va repeta o experiență similară celei de astăzi peste numai câteva zile când, de data aceasta, singura absolventă cu nota 10 la Bacalaureat din Valea Jiului, împreună cu profesorii acesteia, vor fi premiați la rândul lor de Consiliul local, în baza unei hotărâri propuse de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, hotărâre pe care consilierii sunt invitați să o voteze la ședința din 10 iulie.