Primul festival de aventură din România va avea loc în acest weekend la Orăștie

Home Reportaj Primul festival de aventură din România va avea loc în acest weekend la Orăștie
Primul festival de aventură din România va avea loc în acest weekend la Orăștie

Primul festival de aventură din România, ArcFest, va avea loc în acest weekend, la Orăștie, și va programa în premieră etape națională de off road și rally raid, concursuri de enduro, biciclete și atv, dar și concerte și expoziții, anunță organizatorii printr-un comunicat transmis redactiei.

Este pentru prima dată în istorie când off road-ul și rally raid-ul, probe sportive din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv, vor avea parte de o etapă comună. În total, peste aproape 100 de echipaje s-au înscrise la start, dintre care 70 sunt dedicat etapei de off road.

Evenimentul a fost organizat după un efort comun al Comisiilor Naționale de Rally Raid și Off Road din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv, la care se adaugă și sprijinul partenerilor strategici din Italia, ACSI Italia – Associazione di Cultura Sport e Tempo Libero. La eveniment va fi prezent și ambasadorul Turkmenistanului, Excelența Sa Shohrat Jumayev, dar și reprezentanți ai unor competiții importante 4×4 din lume.

Aproximativ 10.000 de participanți sunt așteptați în acest weekend în zona dedicată ArcFest la Orăștie, lângă Arsenal Park, pentru a asista la cele trei zile de competițiție, accesul fiind gratuit pentru public. Pe lângă etapele de off road și rally raid, sunt programate concursuri de enduro, atv și biciclete, însă va fi amenajată și o zonă pentru off road dedicată amatorilor. Vor fi amenajate zone pentru expozanți și vendori, acolo unde vor fi prezentate cele mai noi produse și accesorii din domeniu.

Totodată, vor fi locuri special amenajate pentru distracția celor mici, un food court cu mâncare internațională, vor fi organizate și concerte live la finalul fiecărei zi, dar și workshop-uri cu cei mai cunoscuți aventurieri din România.

„Este un moment important pentru motorsportul 4×4 din România, ne dorim să fie un punct de referință pentru ce se va întâmpla pe viitor. Va fi un adevărat festival al aventurii și interesul arătat până acum de public și de sportivi ne onorează. Cu siguranță, cei prezenți vor aprecia faptul că, pentru prima oară, vor avea ocazia să vadă două etape diferite în cadrul aceluiași eveniment”, a declarat Costin Fântână, președintele Comisiei Naționale de Off Road din cadrul FRAS și unul dintre organizatorii ArcFest.

Startul festiv al etapelor de off road și rally raid se va da oficial vineri, de la ora 10:00, în centrul orașului Orăștie. Toate detaliile evenimentului sunt disponibile pe www.arcfest.ro

sursa foto: Dojo Motorsport