Petrila. Nedeia Din Poiana Muierii – 22 Iulie 2018

Home Cultură Petrila. Nedeia Din Poiana Muierii – 22 Iulie 2018
Petrila. Nedeia Din Poiana Muierii – 22 Iulie 2018

Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, împreună cu Parohia Ortodoxă Petrila – Cimpa, preot Florin Vîlcea, vă invită la Nedeia din Poiana Muierii, eveniment desfășurat sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, duminică – 22 iulie începând cu ora 9:00.

Ceea ce face acest loc foarte special în viața comunității momârlanilor din Petrila este faptul că aici a fost ctitorit prin truda comunității un locaș de cult mai aproape de cer, așa cum bunăoară ne spune pr. Florin Vîlcea. Prin urmare evenimentul va începe la ora 9:00 cu slujba de utrenie și Sfânta Liturghie săvârșite în Altarul de vară din Poiana Muierii, urmate de parastasul adus în pomenirea celor adormiți și rugăciunea de mulțumire pentru cei vii.

Bucătarii de la cea mai modernă stână din Valea Jiului, Stâna Poiana Muierii, vor pregăti bucatele tradiționale cu care momârlanii ne-au obișnuit deja, de fiecare dată atunci când ne invită și ne pun la masă împreună, urmând apoi să fim delectați cu folclor tradițional autentic momârlănesc. Invitați de seamă la Nedeia din Poiana Muierii sunt Ansamblul folcloric ”Junii Petrileni” din Petrila, coordonați de Constantin Cigmăian, care ne vor cânta și ne vor încânta în prima duminică de după Sfântul Ilie, patronul spiritual al acestei manifestări.