Sărbătoare a sportului pentru toți la Zilele municipiului Lupeni

Home Administrație Sărbătoare a sportului pentru toți la Zilele municipiului Lupeni
Sărbătoare a sportului pentru toți la Zilele municipiului Lupeni

Sute de oameni, de la cei mai mici competitori, pasionați de sport sau campioni de talia Getei Manolache și până la veteranul alergător Petru Ambruș, au răspuns invitației lansate de administrația locală din municipiul Lupeni, participând la competițiile sportive de alergare, biciclism, tenis de masă ori fotbal , organizate în aceste zile, în programul de activități al ediției 2018 al ”Zilelor Municipiului Lupeni”.

A fost animație mare joi, 13 iulie pe șoseaua de centură a Lupeniului, care a fost închisă preț de mai multe ore, pentru desfășurarea competițiilor de alergare și de biciclete, dar a fost animație și pe stadionul Minerul, acolo unde sunt programate meciurile Campionatului de fotbal, preum și în sala de sport de la Clubul Sindicatelor, unde iubitorii tenisului de masă s-au întrecut la fileu, preț de câteva ore bune. La finalul unei zile dedicată aproape în întregime sportului, toată lumea s-a declarat mulțumită, astfel încât, într-un fel sau altul, participanți sau organizatori, cu toții au fost învingători în această adevărată sărbătoare a sportului pentru toți.

Dincolo de ierarhii și clasamente, de premii și premanți, din acest eveniment a reieșit, din nou, faptul că locuitorii Lupeniului agrează implicarea în desfășurarea unor astfel de competiții sportive, în care important nu e neapărat să câștigi, ci pur și simplu să participi.

Odată cu succesul înregistrat la ziua sportului din programul Zilelor Municipiului, autoritățile locale din Lupeni au înțeles că trebuie să acorde o și mai mare atenție încurajării acestui tipt de activități în rândul cetățenilor, mai ales al copiilor și tinerilor. ”Doar cu ajutorul cetățenilor putem face ca aceste evenimente să arate mult mai bine, astfel încât să simtă  și ei că este sărbătoarea localității noastre.  Trebuie să îi scoatem pe copii din casã, trebuie să le gãsim acele locuri în care să își consume energia în mod util și frumos. Lucrăm de ceva vreme, în acets sens, la realizarea unui ”circuit”, astfe încât, în fiecare zi din săptămână, să aibă ceva de fãcut. În primă fază, am amenajat un teren de fotbal modern, acolo unde se joacă acum sute de copii. Urmează să amenajăm  și alte locuri de joacă pentru copii si tineri. Vom reabilita locurile de joacă dintre blocuri, dar avem în plan și un amplu proiect de modernizare a zonei de la Agrement. Mă bucură faptul că și în competițiile sportive din cadrul Zilelor Municipiului s-au înscris sute de participanți, avem 12 echipe din toate cartierele și alte instituții la competiția de fotbal,  alte sute au ales competițiile de cros, biciclete, tenis de masă sau șah. Cei mai buni dintre competitorii sportivi au fost premiați cu cupe, diplome și medalii, dar și cu un premiu în bani. Mult mai important este însă faptul că există interes pentru astfel de acțiuni, așa cum din partea noastră există și va exista interes permanent pentru a le încuraja și organiza”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Unele dintre competițiile sportive din cadrul Zilelor Municipiului Lupeni continuă și în zilele următoare.