Stadionul Jiul își deschide porțile pentru meciurile clubului Șirineasa

Home Administrație Stadionul Jiul își deschide porțile pentru meciurile clubului Șirineasa
Stadionul Jiul își deschide porțile pentru meciurile clubului Șirineasa

Consiliul local al municipiului Petroșani a găsit, în cele din urmă o soluție pentru deblocarea situației de criză în parteneriatul cu AS Energeticianul, care deține fosta echipă de fotbal Șirineasa din Liga a II-a, astfel încât aceasta să-și poată disputa meciurile oficiale de campionat, dar și pregătirea, la baza sportivă Jiul din Petroșani.

În acest sens, la inițiativa consilierilor locali Mihai Barbu, Valeriu Butulescu, Iulian Codreanu, Vlad Lăutaru, Eusebiu Durbacă, Nicolae lliaş, Carmen Negriei, Viorel Pascu, Mihail Radu, Ioan Rus, Milu Vladislav a fost adoptat un proiect de hotărâre care modifică HCL nr. 117/2015 privind aprobarea unor taxe percepute de Clubul Sportiv Municipal Jiul Petroşani și pentru închirierea unor bunuri care aparţin Complexului Sportiv Jiul Petroşani.

Potrivit noului normativ adoptat de Consiliul local Petroșani, în ședința din această săptămână, noile taxe de la baza sportivă Jiul vor fi următoarele:

  • taxa închiriere mini hotel 10 lei/zi/persoană;
  • taxă închiriere teren fotbal sintetic/gazon natural – 30 lei/oră cu ocazia desfăşurării unor turnee pe durata mai multor zile sau pentru antrenamente (terenurile nr,1 şi nr.2);
  • taxă închiriere bază sportivă: 3.000 lei/zi, respectiv 125 lei/oră, pentru terenul central;
  • taxă închiriere pentru terenul nr. 3: 5 lei/oră.

”Taxele menţionate la articolul precedent, întră în vigoare la data adoptării şi se vor face venit la bugetul propriu al Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, care va monitoriza orele pentru care se efectuează închirierea, dar şi valoarea încasărilor. Consiliul local are obligaţia să sprijine sportul pentru toţi şi sportul de performanţă şi să asigure condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunitatea locală. De asemenea, are obligaţia de a asigura cu prioritate, copiilor de vârstă preşcolară, tinerilor şi persoanelor în vârstă, condiţii pentru practicarea exerciţiului fizic, în vederea integrării sociale”, explică inițiatorii proiectului.

Potrivit acestora, noile tarife aplicate la baza sportivă Jiul vor face mai atractivă folosirea bazei sportive de către potenţialii investitori.