Premiul ”Excelsior” pentru promotorii culturii petroșenene în România

Home Administrație Premiul ”Excelsior” pentru promotorii culturii petroșenene în România

Consiliul local al municipiului Petroșani a analizat propunerile pentru decernarea Premiilor ”Excelsior” conferite de administrația locală de la Petroșani pentru promovarea imaginii culturale a municipiului Petroșani în țară.

Trei dintre cele patru propuneri depuse de inițatorii proiectului de hotărâre, consilieii locali Nicolae Iliaș, Dorina Niță, Lavinia Grigoriu și Marius Rad au fost validate de plenul legislativului local. Astfel, pentru activitatea lor literar-cultarală din anul 2017 și promovarea imaginii culturale a municipiului Petroșani peste hotare, Premiul Excelsior 2018 a fost acordat scriitorilor Lucica Dina Muntean și Marian Boboc. Un premiu special, pentru promovarea culturii și a imaginii Văii Jiului în țară și străinătate i-a fost acordat, de asemenea, și scriitorului Valeriu Butulescu.

Cei trei vor primi din partea autorităților locale de la Petroșani o diplomă de onoare și un premiu constând dintrun stimulent financiar în valoare de 1500 de lei fiecare.

Pentru ”Premiul Excelsior” 2018, împreună cu cei trei laureați, comisia a luat act și de activitatea scriitorului Dumitru Velea, însă acesta nu a fost propus entru premiere.