Echipa de rugby Știința Petroșani va începe sezonul competițional cu un antrenor nou

Home Stiri la zi Echipa de rugby Știința Petroșani va începe sezonul competițional cu un antrenor nou
Echipa de rugby Știința Petroșani va începe sezonul competițional cu un antrenor nou

Prorectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, responsabil cu activitatea sportivă din cadrul Universității Petroșani a anunțat mai multe noutăți la echipa de rugby Știința Petroșani. Cea mai importantă este că echipa va avea un nou antrenor. Un fost mare jucător, câștigător de două ori al Cupei României cu Știința, Adrian Costache va conduce acum gruparea studențească de pe bancă, alături de secundul-jucător Alexandru Lupu.

Știința își va relua pregătirea pe data de 30 iulie. „Vom avea multe noutăți la echipă, începând cu antrenorul și terminând cu nume de jucători. Avem un antrenor care s-a identificat cu echipa Știința, este fost antrenor de lot național de juniori. De asemenea, mă bucur că am reușit să-i păstrăm în lot și pe jucătorii Lucan și Gherasim, jucători de lot național de juniori. Am mai păstrat în lot 12-13 jucători din sezonul trecut și vor mai veni 8 jucători, viitori studenți. Avem planuri cu Știința. În noul sezon nu avem ca obiectiv promovarea. Dacă va fi un sezon cu două serii, atunci ne dorim să ne clasăm în primele trei echipe”, a explicat oficialul echipei.

Acesta a mai precizat că dacă anul acesta se va da o sentință finală în procesul cu Consiliul Județean Hunedoara în ceea ce privește suma de 50.000 de lei, altfel vor sta lucrurile pentru gruparea studențească. „Anul trecut am avut un lot mai subțire, și în momentul în care jucătorii s-au accidentat nu am avut înlo­cui­tori. În noul sezon ne propunem să avem cel puțin un lot format din 26 de jucători pentru a evita astfel de probleme”, a mai precizat oficialul.

Termenul limită de înscriere în Divizia Naţională este 31 iulie. Până atunci cluburile din acest eşalon trebuie să îşi exprime şi opţiunile pentru una dintre cele două variante competiţionale propuse de Biroul Federal. Reamintim, începând cu sezonul 2018-2019 DNS şi Divizia A (fostul al treilea eşalon valoric) au fost comasate într-o singură competiţie, care ar urma să adune la start 12 formaţii. Există varianta unui campionat clasic, cu tur–retur şi play-off, şi cea a alcătuirii a două serii de câte şase echipe, pe criterii geografice, tot cu play-off la final.

Sezonul pentru echipele din acest eşalon va începe cu deja tradiţionalul Campionat Naţional de Rugby în 7 (CNR7), cu trei turnee programate în datele de 25 august, 1 septembrie şi 9 septembrie. Locaţiile urmează a fi stabilite după înscrierea echipelor şi dorinţa acestora de a organiza aceste turnee.

Ştiinţa Petroşani, una dintre puţinele echipe care mai reprezintă judeţul nostru într-unul din primele două eşaloane valorice din jocurile sportive (sau sporturile cu mingea, altfel spus), va avea parte de un sezon competiţional 2018-2019 care se va desfăşura într-un nou format.

Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby, al doilea eşalon valoric al ţării, în care Ştiinţa evoluează de ani buni – a şi câştigat ediţia de acum două sezoane – va suferi modificări drastice în componenţa sa. Decizia a fost luată de Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby (FRR).