Situl dacic de la Sarmizegetusa Regia se închide temporar

Home Reportaj Situl dacic de la Sarmizegetusa Regia se închide temporar
Situl dacic de la Sarmizegetusa Regia se închide temporar

Ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile, pe calea de acces spre Sarmizegetusa Regia, în zona pietonală, s-au produs mai multe alunecări de teren. Cele mai violente au avut loc în data de 26 iulie, când zeci de metri cubi de pământ, piatră și lemn, antrenați de o viitură, au distrus parapetul de protecție a drumului și au destabilizat terasamentul zonei pietonale.

De asemenea, în Zona Sacră, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a pe o lungime de peste 30 de metri. Turiștii aflați la acea oră în sit au fost evacuați în siguranță.

Administrația sitului de la Sarmizegetusa Regia, constatând în urma evaluărilorfăcute de către specialiști, că versantul este îmbibat de apă și că, în această situație, prezintă un pericol permanent de alunecare, pentru protejarea integrității vizitatorilor, a decis ca până la stabilizarea solului și diminuarea pericolului unor noi alunecări de teren, situl Sarmizegetusa Regia să fie închis pentru vizitare.

”Ne cerem scuze tuturor celor care și-au programat în această perioadă vizitarea Sarmizegetusei Regia și îi asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință pentru a scurta cât mai mult perioada de închidere a sitului”, se arată într-o informare de presă a conducerii acestui obiectiv turistic.