Festivalul Citadela a dus încasări record la accesul cu Telecabina în Cetatea Deva

Home Reportaj Festivalul Citadela a dus încasări record la accesul cu Telecabina în Cetatea Deva
Festivalul Citadela a dus încasări record la accesul cu Telecabina în Cetatea Deva

Festivalul Citadela organizat în perioada 27-29 iulie 2018 în Cetatea Devei a adus încasări record la călătoria cu Telecabina.

”În cele trei zile în care a avut loc evenimentul, încasările la Telecabină au fost de 70100 lei, bani aduși la bugetul local. Față de un sfârșit de săptămână normal, suma realizată din vânzările biletelor către cei care au ales să folosească monolinerul pentru a urca în Cetate a crescut cu un procent de peste 50%”, a declarat Dana Golea de la Compartimentul Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine din Primăria municipiului Deva.

Aceasta a informat de asemenea, că sâmbătă, 28 iulie a fost ziua record a anului 2018 la numărul de turiști care au folosit Telecabina pentru a vizita monumentul istoric și pentru a participa la festival – 1632 de persoane.

Numărul turiștilor care au urcat în Cetatea Devei cu Telecabina în intervalul 27-29 iulie 2018 a fost de 4204.

Compartimentul Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine din Primăria municipiului Deva Reamintește că un bilet dus-întors cu Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei este de 20 de lei pentru un adult. Pentru elevi, studenți sau pensionari, tariful este de 10 lei pe persoană, dacă aceștia prezintă actele doveditoare, respectiv: carnet de elev/student vizat pe anul în curs sau cupon de pensie, după caz. În cazul grupurilor organizate, cu un număr mai mare de 15 persoane, însoțitorul grupului, sau după caz, organizatorul este scutit de la plata călătoriei cu Telecabina.
Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituționalizați și copiii cu vârsta sub 3 ani sunt scutiți de la plata tarifului dacă dovedesc cu acte statutul lor.