Costel Avram este noul administrator public al județului Hunedoara

Home Administrație Costel Avram este noul administrator public al județului Hunedoara
Costel Avram este noul administrator public al județului Hunedoara

Costel Avram este noul administrator public al județului Hunedoara. Deși acesta a fost singurul candidat pentru această importantă funcție de execuție în administrația publică județeană, Avram a avut de trecut peste rigorile unui concurs de ocupare a funcției de administrator public al județului. Pentru a elimina orice fel de discuții referitoare la această funcție, conducerea legislativului hunedorean a decis să organizeze acest concurs acum, cu toate că de la 1 septembrie 2018 intră în vigoare Noul Cod Administrativ, care prevede că administratorul public poate fi numit direct, de către preşedintele Consiliului Județean.

Avram a obținut 86 de puncte din 100 posibile la proba scrisă, iar astăzi, în cadrul etapei de interviu, dat în fața comisiei de examinare, a obținut 100 de puncte pentru prezentarea programului său de management.

În urma acestor rezultate, Costel Avram a fost declarat câștigător, urmând să-și preia efectiv funcția după semnarea contractului de management, eveniment programat deja pentru data de 14 august 2018. Potrivit prevederilor legale, pentru a putea prelua această funcție, Avram trebuuie să demisioneze din funcția de director general al Apa Serv Valea Jiului. De altfel, Avram a anunțat deja că va face acest lucru la începutul săptămânii viitoare, când este programată reuniunea Consiliului de Administrație de la Apa Serv.

”Pentru mine, acest nou început este pe de o parte o nouă provocare, pornită din dorința de a demonstra că în județul Hunedoara se poate face, și la nivel de administrație publică, un management performant, așa cum am reușit acest lucru, împreună cu colegii din echipa de la Apa Serv. Pe de altă parte, mă încearcă un regret pentru că mă despart de un colectiv excepțional, cu care am colaborat excelent, motiv pentru care le mulțumesc și le doresc succes în continuare. În ceea ce privește echipa de la Consiliul județean, cred că vom face treabă bună și aici, pentru că am lucrat cu mare parte din angajați și în perioada în care am fost vicepreședinte. În plus, știu că vom avea și în președintele Mircea Bobora, și în cei doi vicepreședinți dar și în membrii Consiliului județean parteneri devotați scopului nostru comun, acela de a face tot ce este posibil pentru ca județul Hunedoara să-și valorifice la maxim uriașul potențial de care dispune”, a declarat Costel Avram.