Ce spune ministrul Românilor de Pretutindeni despre protestul Diasporei ?

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero consideră că acțiunile violente de la protestul de vineri seara, de la București, sunt regretabile și nu pot avea vreo legătură cu ideea de democrație, de exprimare a opiniilor, de protest pașnic într-un stat de drept. ”Susțin dreptul democratic al oricărui cetățean de a protesta și condamn cu fermitate violența ca instrument de manifestare a opiniilor”, a declarat Natalia Intotero.

În opinia ministrului Românilor de Pretutindeni, cei mai mulți dintre cei care au participat la protest sunt oameni de bună credință, atât din diaspora, cât și din țară. ”Incidentele care au avut loc nu sunt reprezentative pentru modul în care românii de peste hotare aleg să se exprime public. Diaspora românească a demonstrat mereu că nu recurge la comportamente antisociale pentru a-și face cunoscute opiniile. Violențele care au deturnat acest protest au fost provocate de grupuri izolate. Instituțiile abilitate trebuie să ancheteze ce s-a întâmplat, pentru a se stabili cine a instigat și cine a comis violențe”, explică Natalia Intotero.

Aceasta mai arată că protestul este și rămâne o formă de exprimare a oamenilor iar, atât timp cât această activitate are loc pașnic și în conformitate cu cadrul legal, ea reflectă dreptul la opinie al oricărei persoane care ține cont de prevederile legale. Pledez pentru respectarea legii și fac un apel la românii de pretutindeni să nu se lase influențați de îndemnuri și incitări la ură și la violență. România și românii nu au nevoie de mesaje care să dezbine și să îi întoarcă pe oameni unii împotriva celorlalți”, a mai spus ministrul Natalia Intotero.