Comunicat de presă / PSD Hunedoara dezaprobă actele de violență de la mitingul din 10 august de la București

Home Politică Comunicat de presă / PSD Hunedoara dezaprobă actele de violență de la mitingul din 10 august de la București
Comunicat de presă / PSD Hunedoara dezaprobă actele de violență de la mitingul din 10 august de la București

Organizația Județeană a Partidul Social Democrat Hunedoara dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018. Este regretabil faptul că o acţiune democratică a fost deturnată şi s-a soldat cu numeroşi răniţi şi pagube materiale pentru a servi unor scopuri politice ilegitime.

PSD Hunedoara respectă libera exprimare și susține dreptul democratic al oricărui cetățean de a protesta, dar condamnă categoric intervențiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestațiilor în acțiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului și pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte.

Totodată, PSD Hunedoara solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei. Aceasta a acționat legitim și legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria. Jandarmii nu apără doar clădirea Guvernului. Ei apără autoritatea, ordinea, statul de drept, instituţiile statului, suveranitatea şi independenţa ţării. Este de neconceput ca președintele unei țări să facă o astfel de declarație prin care subminează, practic, autoritatea statului și îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii și instituțiilor publice.

Considerăm că este necesar ca autoritățile statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au incitat la violență și pe cei care au comis actele de agresiune. Acestea trebuie să stabilească și în ce măsură actele de violență din Piața Victoriei au fost determinate de declarațiile sau chiar implicarea directă a unor partide și lideri politici din opoziție.

Deputat Laurențiu Nistor,
Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara