Memorandum de cooperare între INCD INSEMEX și GEP SA din Grecia

Home Economie Memorandum de cooperare între INCD INSEMEX și GEP SA din Grecia
Memorandum de cooperare între INCD INSEMEX și GEP SA din Grecia

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare INSEMEX din Petroșani a încheiat, recent, un nou parteneriat internațional de colaborare. Noul contract vizează colaborarea cercetărilor din Valea Jiului cu cei de la GEP S.A. din Grecia, un important furnizor de servicii de sănătate şi securitate în muncă în toate sectoarele economiei grecești.

Memorandumul semnat la Petroșani între managerii celor două instituții europene de cercetare-dezvoltare, prevede derularea mai multor acțiuni de cooperare şi difuzare a know-how-ului, care vizează participarea şi implementarea în comun a programelor de cercetare inovatoare în regiunea extinsă a Mediteranei de Est, în Balcani şi, evident, în Grecia. Potrivit directorului general al INCD INSEMEX Petroșani, obiectivul comun al celor două instituții partenere este atingerea numărului zero de accidente în sectoarele care prezintă un risc profesional foarte ridicat.

„După cum deja este cunoscut, noi suntem un institut ce desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică şi tehnologică axate pe asigurarea sănătăţii şi securităţii în sectoarele miniere de extracţie şi prelucrare, precum şi în cele ale instalaţiilor industriale, în general. În plus, oferim servicii de instruire pentru evaluarea şi gestionarea riscurilor generate de materialele care pot crea atmosfere explozive, pentru protecţia mediului şi siguranţa resurselor minerale, ventilaţia industrială şi alte activităţi conexe. De cealaltă parte, noul nostru partener din Grecia, GEP S.A, deţine o experienţă considerabilă în furnizarea de servicii de sănătate şi securitate în toate sectoarele economiei şi în implementarea inovaţiilor şi a celor mai bune practici pentru protecţia muncii. GEP se distinge prin realizările sale în sectoarele construcţiilor şi energiei, dar şi în zonele cu risc ridicat şi necesitate de siguranţă, cum ar fi industria grea, şantierele navale, fabricile de oţel şi industria extractivă. În baza acordului semnat la Petroşani, vom colabora în realizarea unor serii de proiecte internaţionale în industria minieră şi de prelucrare. Obiectivul comun este atingerea numărului zero de accidente în sectoarele care prezintă un risc profesional foarte ridicat ”, a precizat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani.