Deva găzduiește Campionatul Mondial de fotbal al polițiștilor

Home Stiri la zi Deva găzduiește Campionatul Mondial de fotbal al polițiștilor
Deva găzduiește Campionatul Mondial de fotbal al polițiștilor

Polițiști din 20 de țări ale lumii se află în aceste zile în județul Hunedoara. Oamenii legii participă la cea de-a XVIII-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal în Sală al Polițiștilor – WISPA Transilvania 2018. Evenimentul este organizat de Asociația Internațională de Fotbal în Sală a Polițiștilor – WISPA în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Hunedoara.

Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc luni, 13 august 2018 când, pe Esplanada Lapidarium a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, delegațiile au fost întâmpinate de către organizatori și invitații speciali ai evenimentului. Printre care s-au numărat ministrul pentru românii de pretutindeni – Natalia Elena Intotero, pefectul județului Hunedoara – Tiberiu fabius Kiszely și președintele Consliului județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea participanților, pe muzică de fanfară și la lumina torțelor purtate de jandarmii și pompierii hunedoreni. Retragerea cu torțe s-a desfășura pe traseul cuprins între Muzeul Civilizației Dacice și Romane și Piața Victoriei din Deva, evenimentul fiind apreciat de către devenii aflați la plimbare, în oraș.

Începând de astăzi, echipele polițiștilor au început confruntările de pe terenul de fotbal.