Elevi din Hunedoara, campioni mondiali la robotică

Home Educație Elevi din Hunedoara, campioni mondiali la robotică
Elevi din Hunedoara, campioni mondiali la robotică

Mai mulți elevi ai Colegiului Național ”Traian Lalescu” din Hunedoara, reuniți în Clubul RoboticX coordona de pasionatul profesor Mircea Nistor, au adus României laurii unui important concurs mondial de robotică.

Concursul a avut loc, în perioada 15-18 august 2018 și s-a desfășurat peste Ocean, la Ciudad de Mexico. Intitulat FIRST Global Competition – Mexic 2018, cocursul a reunit elevi pasionați de acest domeniu din nu mai puțin dect 158 de țări ale lumii. Participanţii au explorat impactul pe care îl au diversele surse de energie, precum şi felul în care acestea pot deveni mai sustenabile. De la combustibilii fosili utilizaţi în mod obişnuit, la resursele ecologice, cum ar fi energia solară şi cea eoliană, energia este un subiect inepuizabil ce trebuie analizat din toate perspectivele.

Membri Clubului RobotiX de la Colegiul Național ”Traian Lalescu” din Hunedoara au participat pentru a doua oară la această competiție a pasionaților de robotică din lume, anul acesta ei reușind să-și adjudece medaliile de aur, împreună cu colegii din echipele reprezentative din Singapore și Germania.