La Lupeni, lucrările de modernizare a localității continuă în ritm alert

Home Administrație La Lupeni, lucrările de modernizare a localității continuă în ritm alert
La Lupeni, lucrările de modernizare a localității continuă în ritm alert

Nici vremea capricioasă, nici perioada concediilor și a vacanțelor, nu au slăbit ritmul de lucru al celor angrenați în derularea lucrărilor edilitar-gospodărești și a lucrărilor de modernizare a infrastructurii publice din municipiul Lupeni. Primarul localității, Lucian Resmeriță spune că, dimpotrivă,  se lucrează în mod constant, alert, pe mai multe șantiere din oraș, pentru a răspunde în acest fel, așteptărilor cetățenilor.

”Sunt încă multe lucrări de făcut în municipiul Lupeni. Avem, din fericire resursele financiare necesare pentru execuția acestora și profităm de fiecare zi de lucru pentru a înainta, conform graficului pe care l-am stabilit și cu constructorii, în mod corespunzător cu toate lucrările pe care le-am asumat în fața locuitorilor municipiului nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Astfel, potrivit edilului, numai în această lună, pe raza municipiului Lupeni, după ce au fost executate lucrări majore de asfaltare în cartierul Bărbăteni, s-a lucrat intens la configurarea unor parcări pentru riverani, precum și la montarea de mobilier stradal și refacerea zonelor verzi de pe marginea străzilor asfaltate.

În paralel, administrația publică locală de la Lupeni continuă lucrările de amenajare a rigolelor din cartierul Ștefan, lucrare care precede lucrările ample de modernizare a căii de acces rutier și pietonal spre acest important cartier de locuințe al municipiului Lupeni. Lucrări similare se derulează și pe strada 9 Mai din Lupeni.

De asemenea, în zona Pieței Centrale Agroalimentare ”Cina” se derulează un program de lucrări publice care vizează gestionarea eficientă a locurilor de parcare din zonă, dar și fluidizarea traficului rutier, având în vedere că aceasta este una dintre cele mai aglomerate zone de trafic din localitate. Tot în această zonă, în spatele Cinematografului Cultural, se execută în aceste zile, lucrări de amenajare a unei parcări moderne, spațioase, prin care autoritățile speră să îmbunătățească sistemul de management al locurilor de parcare din zona centrală a Lupeniului.

”Cam acestea sunt, în aceste zile, preocupările noastre majore în ceea ce privește infrastructura publică. Desigur, mai sunt și alte zone în oraș, în care derulăm diverse lucrări publice angajate sau solicitate de cetățeni. Spre exemplu, am intervenit la reabilitarea drumului la trecerea de nivel peste calea ferată, pe drumul de centură, în zona industrială în care se află sediul unor importante societăți comerciale din orașul nostru; am configurat și amenajat o nouă platformă pentru depunerea gunoiului menajer, în zona blocului D1 e pe strada Tineretului și așa mai departe”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta le solicită însă și cetățenilor municipiului Lupeni să acționeze corespunzător pentru păstrarea în bună stare a investițiilor făcute, pentru păstrarea curățeniei, invitându-i totodată la atitudine civică împotriva celor care nu înțeleg că investițiile publice realizate de administrația locală sunt destinate tuturor membrilor comunității, iar distrugerea lor nu este un act de bravadă, ci unul lipsit de bun simț.

Primarul Lucian Resmeriță dă asigurări că lucrările edilitar-gospodărești și investițiile publice majore în modernizarea infrastructurii publice locale vor continua în același ritm intens și în lunile care au mai rămas până la sosirea iernii, astfel încât cât mai multe din proiectele asumate să fie transpuse în realitate.