Rezultatele guvernării locale și naționale, în viziunea liderilor social-democrați ai județului Hunedoara

Home Administrație Rezultatele guvernării locale și naționale, în viziunea liderilor social-democrați ai județului Hunedoara
Rezultatele guvernării locale și naționale, în viziunea liderilor social-democrați ai județului Hunedoara

Pentru că, în opinia liderului PSD Hunedoara, activitatea actualei echipe de conducere a Consiliului județean Hunedoara este categoric girată politic de PSD, rezultatele din ultima perioadă ale legislativului județean, împreună cu cele ale Guvernului României, au fost prezentate la pachet, astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută la Deva de președintele Consiliului județean Hunedoara – Mircea Flavius Bobora și președintele Organizației județene a PSD Hunedoara – Laurențiu Nistor.

”Ne-am dorit ca un lucru să fie cât se poate de clar și anume acela că dacă astăzi domnul Mircea Bobora este președintele Consiliului județean Hunedoara, acest lucru se datorează Partidului Social Democrat, așa cum Consiliul județean este condus, din 2016, de PSD datorită încrederii de care acest partid s-a bucurat din partea cetățenilor județului. Asta înseamnă că, împreună, sub sigla acestui partid, trebuie să decontăm și lucrurile bune, precum și cele mai puțin bune pe care le facem. Dar eu zic că și în ceea ce privește administrarea județului Hunedoara, ca și a țării, noi, cei din PSD, am demonstrat că facem ceea ce trebuie, ceea ce așteaptă cetățenii de la noi. Chiar dacă, de multe ori, neglijăm poate să ne lăudăm cu realizările pe care le avem”, a spus Laurențiu Nistor, liderul social-democraților hunedoreni.

Acesta este decis ca, împreună cu președintele Consiliului județean Hunedoara, să schimbe strategia de comunicare la nivel local și să arate, cu mai multă fermitate, cetățenilor, care sunt efectele guvernării PSD, atât în plan local și regional, cât și în plan național.

În acest sens, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora apreciază că, numai în ultima perioadă de timp, putem deja vorbi despre importanți pași înainte în ceea ce privește derularea unor proiecte și programe de dezvoltare a județului, la care s-a muncit foarte mult în ultimul an și jumătate. ”Numai dacă analizăm situația programelor europene pe care am reușit să le accesăm, vă pot spune că avem, în prezent, în diverse etape de evaluare și implementare, proiecte majore care se cifrează la 860.480.346,41 lei din care au fost deja efectiv contractate investiții ce se cifrează la 626.143.559,70 lei. Aceste proiecte vizează, spre exemplu, modernizarea unor drumuri județene (cum sunt DJ 687 Sântuhalm-Huneodara Călan;  DJ 705A Sarmizegestusa Regia – Costești-Orăștie) sau culoarul de trafic Mureș Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna -Rapoltu Mare – Uroi Chimindia – Hărău –  Bârsau – Șoimuș – Brănișca – DN 7 Ilia), modernizarea infrastructurii medicale (la UPU de la Spitalul județean Deva sau asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Hunedoara), modernizarea unor obiective cultural-istorice și turistice (cum sunt realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces în municipiul Orăștie sau reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură ”Alexandru Grozuță”, transformarea acesteia în Centru Cultural multifuncțional și reabilitarea străzii Dacilor, în municipiul Orăștie ori conservarea, restaurarea Amfiteatrului din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa) precum și modernizarea infrastructurii serviciilor de apă și canalizare și a serviciilor de transport local”, explică Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara.

La toate acestea, se adaugă și alte investiții majore, realizate din fonduri ale Consiliului județean Hunedoara. Aici, o veste bună pentru cei din Valea Jiului o reprezintă aceea că, după un an și opt luni în care s-a aflat în procedură de licitație, impusă de rigorile legislative, investiția privind modernizarea drumului județean de acces în stațiunea turistică Parâng, de la Hotel Rusu până în satul de vacanță din Parâng, urmează să intre în procedura de execuție. ”Vom fi prezenți la Petroșani chiar în cursul zilei de luni, 27 august, când vom semna contractul privind execuția acestui drum de maximă importanță pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului, obiectiv pe care l-am asumat și pe care-l vom duce, iată, la îndeplinire”, a declarat Mircea Bobora. Pe marginea acestui subiect, la rândul său, deputatul Laurențiu Nistor spune că, de fiecare dată când a ajuns la Petroșani, în zona Rusu, a fost atenționat de oamenii care au cabane și investiții turistice în zonă, că PSD nu face nimic pentru a rezolva problema acestui drum. ”Mi-am dat seama că și în această chestiune, ca în multe altele, avem o problemă în a le explica oamenilor, în mod corect, cum stau lucrurile. Personal, am constatat că atunci când le-am explicat celor din Parâng că noi, prin Consiliul județean, am demarat deja de apoape doi ani procedurile pentru realizarea acestei investiții, dar că suntem blocați în sistemul legislativ al achizițiilor publice, fără a avea posibilitatea să intervenim în vreun fel, oamenii ne-au înțeles. Iată că Guvernul PSD a găsit soluția de a da și o altă lege bună, care să reglementeze situația numeroaselor contestații care blochează derularea multor investiții, iar acum lucrurile încep să meargă mai bine”, a arătat deputatul Laurențiu Nistor.

Tot pentru Valea Jiului, o altă veste bună este aceea că ambele proiecte privind modernizarea transportului public local, depuse spre finanțare pe fonduri europene, au trecut cu brio de etapa de evaluare la ADR Vest și există toate premisele ca acestea să obțină finanțarea.

”La toate aceste obiective, care nu fac altceva decât să demonstreze, negru pe alb, că promisiunile din campania electorală din anul 2016, cu care PSD a câștigat alegerile în județul Hunedoara, sunt punct cu punct, îndeplinite, putem adăuga și măsurile și obiectivele asumate de PSD în Programul de Guvernare, pe care guvernul PSD-ALDE le-a pus deja în aplicare și continuă să facă, cu responsabilitate și profesionalism, acest lucru. Din păcate, ne luptăm și cu o Opoziție formată din politicieni care, în lipsa unor argumente critice serioase la adresa guvernării PSD-ALDE, caută tot felul de mijloace subversive prin care să pună mâna pe putere, știind că dacă măsurile economice și sociale ale PSD vor fi aplicate integral, nu vor mai avea prea repede șansa de a câștiga votul majoritar al cetățenilor români. Ceea ce este mai trist este că în acest joc politic fără scrupule este angrenat și Președintele tuturor românilor, care pare să fi uitat că este al tututor și se comportă ca un adversar politic al Guvernului”, a mai spus Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Chiar și în aceste condiții însă, Nistor arată că rezultatele Guvernării PSD-ALDE și ale Guvernului condus de Viorica Dăncilă sunt apreciate în mediul economic și în statisticile independente ale EuroStat, ca fiind cele mai bune performanțe ale unui Guvern din ultimii cel puțin 10 ani. Iar președintele PSD Hunedoara apreciază că lucrurile vor continua pe același drum ascendent și în următorii ani, în ciuda eforturilor unor diverse grupuri de interese, economice sau politice, de a discredita Guvernul și majoritatea parlamentară sau liderii politici ai acestora.