Undă verde pentru construirea unei noi grădinițe la Vulcan

Home Administrație Undă verde pentru construirea unei noi grădinițe la Vulcan
Undă verde pentru construirea unei noi grădinițe la Vulcan

Unul dintre cele mai frumoase proiecte sociale și educaționale dedicat copiilor preșcolari este cel de construire a noii Grădinițe nr. 5. În cursul zilei de ieri, drumul spre realizarea acestui obiectiv a devenit unul și mai clar, după ce primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a parafat documentele privind avizarea studiului de fezabilitate al acestui proiect al municipalității Vulcănene.

Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în prezența inspectorului școlar general Maria Ștefănie, a prefectului județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely și a altor reprezentanți de administrații locale, beneficiare de nvestiți similare, în cadrul Pogramului Național ”Reforma Educației Timpurii în România”, derulat de Ministerul Educației Naționale.

Primarul municipiului Vulcan a fost însoțit la acest important eveniment, care constituie de fapt  actul de naștere al viitoarei grădinițe pentru copii, de către prof. Aurora Istratie, director al Școlii gimnaziale nr. 5 Vulcan, instituție componentă n structura de organizare a Colegiului Tehnic Mhai Viteazu, din care va face parte și viitoarea grădiniță.

Odată cu finalizarea acestui important proiect educațional, actuala grădiniță arondată școlii nr. 5, va fi dezafectată.

”Iată că am ajuns în momentul avizării Studiului de Fezabilitate pentru acest proiect, de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara. Mulțumesc doamnei inspector general Maria Ștefănie pentru colaborarea și în cadrul acestui proiect, care face parte din Programul Reforma Educației Timpurii în România, proiect care include și alte 5 localități din județ, dintre care 2 sunt din Valea Jiului : Lupeni și Aninoasa. Acest program este implementat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare. Noi sperăm că, în cel mai scurt timp, lucrurile să  avanseze cu acest proiect și să-i putem primi, cât mai repede, pe copiii din Vulcan într-o nouă și frumoasă grădiniță”, a declarat primarul Gheorghe Ile.