Castelul Corvinilor, gazda festivalului ”Stradivarius Music Nights By the Castle”

O nouă ediție (a doua) a  festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle va avea loc la Castelul Huniazilor de la Hunedoara între 27 și 29 august 2018.

Festivalul îi are ca invitați permanenți pe Răzvan Stoica, alături de vioara Stradivarius „The Queen”, Andreea Stoica, pianistă, și orchestra de cameră Kamerata Stradivarius.

Programul serii de 27 august include Concertul dublu pentru vioară, pian și orchestră de F. Mendelssohn, dar și piese de virtuozitate precum Preludiu și Allegro de F. Kreisler. Interpretează: Răzvan Stoica (vioară), Andreea Stoica (pian) și Kamerata Stradivarius.

În 28 august, cunoscutul pianist Marian Petrescu va susține un recital pianistic de jazz clasic. Semnatar al multor CD-urice au adunat premii importante și singurul român deținător al unui premiu Grammy, Marian Petrescu revine pe scena românească cu multe surprize și amintiri.

Natasha Grujic (din Olanda) va fi invitată specială a ultimei seri de festival. Natasha (vioara Guarneri del Gesu) va cânta alături de Răzvan Stoica bine-cunoscutul Concert pentru două viori și orchestră de J.S. Bach. Programul va include și Suita pentru vioară și orchestră de J. Sibelius dar și alte premiere – lucrări compuse special pentru Kamerata Stradivarius și pentru soliștii ei.

Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonică, interpretând concertele de Mozart. În cariera solistică, a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat premii sau critici pozitive cu fiecarea pariție. De asemenea, pianista dovedește tehnica impecabilă și muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptată fiecarui stil componistic.

RăzvanStoica are o activitate artistică diversă pentru care este apreciat în Europa, Asia dar și în SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar „Strad Style” și compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergură din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franța, și colaborează cu dirijori de renume.

Vioara Stradivarius „The Queen” a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H.w Ernst. Cei care ascultă vioara Stradivarius „The Queen” în concert mărturisesc o experiență specială sub aura celor trei violoniști de excepție: Ernst, Paganini, Stoica.

În anul 2010 Răzvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestră de cameră care, încă de la primele apariții a atras atenția publicului datorită sunetului specific creat și cu ajutorul instrumentelor a căror vârstă este aproape la fel de înaintată ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Inițiatorii acestui proiect cultural, Simona și Alexandru Robert Dobondi, vă invită să participați la acest eveniment excepțional. Organizator: Euromed Development. Parteneri: Avis 3000, Jos Palaria , Restaurant Werk, MicroMega HD SA, H- Medical Clinic