România și Basarabia și-au dat mâna pentru înfrățirea Vulcanului cu Ialoveniul

Home Administrație România și Basarabia și-au dat mâna pentru înfrățirea Vulcanului cu Ialoveniul
România și Basarabia și-au dat mâna pentru înfrățirea Vulcanului cu Ialoveniul

Arc peste timp, la 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, la Vulcan, comunitatea locală marchează acest memorabil eveniment nu doar prin organizarea unor ample manifestări istorice, miltare sau culturale, ci și dând dovada faptului că între românii de dincoace și dincolo de Prut, sentimentul frăției este încă unul puternic, vibrant.

În acest sens, în aceste zile, municipalitatea din Vulcan a făcut un pas important în consfințirea primei sale relații de înfrățire cu o altă comunitate europeană. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile și-a dorit ca acest demers să fie unul încheiat tot cu un oraș românesc, însă unul din Basarabia. Iar eforturile de identificare și stabilire a premiselor unor raporturi de colaborare cu un astfel de oraș și-au găsit ecou în localitatea Ialoveni, un oraș basarabean situat în vecinătatea Chișinăului.

În chip și mai fericit, documentul privind declanșarea procedurilor oficiale de înfrățire a localităților Vulcan și Ialoveni a fost semnat la finele acestei săptămâni, la Primăria din Vulcan de către cei doi primari, respectiv Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan) și Sergiu Armașu (primarul orașului Ialoveni), în prezența viceprimarilor din cele două localități și a membrilor Consiliului local din municipiul Vulcan.

”Ziua bună se cunoaște de dimineață… spune o vorbă.Iar când vorbim despre înfrățirea cu cei ce de fapt ne sunt frați – românii de dincolo de Prut, putem invoca doar elementele Binelui, ale dorinței de colaborare și mai ales a Prieteniei ce trebuie să ne inspire în ceea ce credem că putem face împreună. Mulțumesc domnului primar al Ialoveniului – Sergiu Armașu pentru deschiderea deosebită pe care o are față de municipiul Vulcan. Pornim amândoi la drum al înfrățirii acompaniați de colaboratorii noștri, cu încrederea că va fi bine”, a spus, pe marginea acstui subiect, primarul Gheorghe Ile.

Ca prim gest de frăție al celor două comuntăți, delegația de la Ialoveni a participat, zilele trecute, la toate activitățile organizate la Vulcan în cinstea Centenarului Marii Uniri și în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial la Pasul Vîlcan.