Datorită generozității oamenilor cu suflet, Adonis Roșca își va recăpăta zâmbetul de copil

Home Stiri la zi Datorită generozității oamenilor cu suflet, Adonis Roșca își va recăpăta zâmbetul de copil
Datorită generozității oamenilor cu suflet, Adonis Roșca își va recăpăta zâmbetul de copil

În urmă cu mai bine de o lună, mobilizată de Florin Vrabie, președintele Asociației ”Parco Cavalli”, comunitatea locală din Valea Jiului avea să răspundă favorabil proiectului caritabil care viza strângerea de fonduri necesare pentru intervenția chirurgicală de care avea nevoie un bebeluș de numai 8 luni, Adonis Marian Roșca, din municipiul Vulcan.  Acesta era diagnosticat cu o boală rară, cheilognatopalatoschizis, o deformație a cavității bucale. Cu toate că Adonis avusese deja o intervenție chirurgicală reparatorie la buză, pentru a-i reda acestui copil sănătatea, medicii trebuiau să facă o altă operație, în cerul gurii. O operație costisitoare, asumată doar de un medic de specialitate din Italia.

Din fericire, în acest caz, spiritul de solidaritate al oamenilor cu suflet a funcționat cu rapiditate, generozitatea celor care au făcut donații financiare pentru Adonis, în contul părinților săi, oferind familiei șansa de a-l putea duce pe micuțul Adonis în Italia, pentru a fi operat. Operația a fost un succes, iar Adonis Roșca mai are acum de trecut doar peste o singură operație, pe care va trebui să o facă peste câteva luni, iar în urma acesteia pe chipul său, după aproape un an de suferință, va reveni zâmbetul unui copil fericit.

Părinții lui Adonis Roșca sunt, la rândul lor, fericiți. Mama acestuia ne-a contactat zilele acestea la redacție pentru a ne ruga ca, tot prin intemediul nostru, să le mulțumim, în numele familiei, tuturor celor care au fost sensibili la povestea acestui copil și care i-au sprijint, moral și, mai ales, financiar, în drumul greu de la incertitudine și disperare la intervențiile chirurgicale pline de speranță și ale recuperărilor medicale peste care au fost nevoiți să treacă în tot acest timp. ”Mulțumim lui Dumnezeu că Adonis e acum bine și e aproape vindecat. Mai avem o singură operație, nu foarte complicată, și Adonis va fi complet recuperat după această grea boală. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil. Domnului doctor care a făcut operația în Italia, un medic excepțional și un om de mare caracter; domnului Florin Vrabie care ne-a sprijinit foarte mult; tututor celor care au făcut cunoscută povestea lui Adonis și celor care au rupt din buzunarul lor pentru a ne dona nouă acei bani fără de care nu am fi putut realiza această operație. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească înzecit !”, ne-a spus Magdalena Roșca, mama lui Adonis.

În iulie 2018, Asociația Parco Cavalli organiza, la Palatul Cultural din Lupeni, un spectacol caritabil chiar sub genericul ”Ajută-l pe Adonis să zâmbească din nou !” Mai mulți artiști din județul Hunedoara au răspuns invitației lansate de președintele Asociației ”Parco Cavalli” din Valea Jiului, Florin Petrișor Vrabie și au subscris unui proiect artistic caritabil, prin care organziatorii și-au propus să strângă fonduri necesare pentru intervenția chirurgicală de care avea nevoie Adonis Marian Roșca. Acestui demers i s-au alăturat și Asociația Culturală ”Tradiții și Obiceiuri Jienești” și Primăria municipiului Lupeni, împreună cu artiștii Monica Țugulea, Norica Hațegan, Daniela Tărnăuceanu, Violeta Deminescu Jurca, Ionel Stoica, Lenuța Ungureanu, Nela și Vasile Mihalache, precum și ansamblurile folclorice ”Rapsozii Vulcanului” și ”Floare de colț” din Uricani.

”Evident că mă încearcă un sentiment plăcut de emoție, acum că am aflat că micuțul Adonis e pe cale de a fi recuperat cu succes. Personal mi-aș dori să facem încă un spectacol artistic, în care să-i invităm pe toți cei care au subscris acestui proiect caritabil și care, prin contribuția lor, au făcut posibil acest parcurs al poveștii de viață a lui Adonis. Nu poate să nu te miște o astfel de poveste, iar faptul că acum putem vorbi și de un final fericit al acesteia cred că este, pentru fiecare dintre noi, un dar de la Dumnezeu”, a declarat, la rândul său, Florin Vrabie, președintele Asociației Parco Cavalli. Sub impulsul acestui caz de succes, acesta este decis să continue activitățile caritabile pe care le derulează sub egida asociației pe care o conduce, cu convingerea că atunci când faci bine, găsești bine !