Noi performanțe ale arcașilor juniori din Valea Jiului la Campionatele Naționale de la Rădăuți

Home Stiri la zi Noi performanțe ale arcașilor juniori din Valea Jiului la Campionatele Naționale de la Rădăuți
Noi performanțe ale arcașilor juniori din Valea Jiului la Campionatele Naționale de la Rădăuți

În perioada 21-23 august 2018, la Rădăuți s-au desfășurat Campionatele Naționale pentru copii, juniori și cadeți la tir cu arcul. Evenimentul a reunit sute de participanți de la cele mai importante cluburi sportive de tir cu arcul din România, între care s-au numărat și sportivii de la CS Deva – ASO Aninoasa.

Sportivii din Valea Jiului au avut și de această dată o evoluție pozitivă la toate categoriilor, fapt concretizat de rezultatele consemnate în urma întrecerilor. Astfel, Ioana Pușcaș (cat. olimpic copile) și Moreh Tamaș (cat. olimpic copii) și-au adjudecat titlul de campioni naționali. De asemenea, titluri de campioni naționale pe echipe au revenit și micilor arcași hunedoreni, la categoriile ARC OLIMPIC Copii (echipa fiind alcătuită din arcașii Moreh Tamaș, Tănăsescu Mario și Balaczi Luiz) respectiv ARC OLIMPIC JUNIORI 2 (echipa fiind formată din arcașii Tănăsescu Flavius, Habian Denis și Judea Mirel).

De asemenea, în urma prestațiilor de la C.N. de la Rădăuți și alți sportivi ai CS Deva – ASO Aninoasa au obținut rezultate care le-au adus dreptul de a urca pe podiumul de premiere, după cum urmează:

  • la categoria ARC OLIMPIC CADETI – Timpu Mario (Locul 2);
  • la categoria ARC OLIMPIC JUNIORI 2 – Tănăsescu Flavius (Locul 2);
  • la categoria OLIMPIC COPILE – Sevastița Andreea (Locul 2);
  • la echipe MIXTE CADETI OLIMPIC  – Miklos Beatrice și Timpu Mario (Locul 2);
  • la categoria OLIMPIC COPII – Tănăsescu Marco (Locul 3);
  • la categoria ARC COMPOUND CADETI – Miklos Eduard (Locul 3).

Pentru o parte din arcașii hunedoreni, componenți ai lotușui național al Romniei, care au participat la Campionatele Naționale de tir cu arcul de la Rădăuți, această competiție s-a constituit într-un ultim și important antrenament, înaintea Campionatului European de Tir cu Arcul, care se va desfășura în această săptămână, în localitatea Legnica din Polonia. De unde, sperăm că sportivii noștri se vor întoarce cu multe și prețioase medalii.