Noi proiecte pentru copii și tineri la Lupeni

Home Administrație Noi proiecte pentru copii și tineri la Lupeni
Noi proiecte pentru copii și tineri la Lupeni

Nevoile celor mai tineri dintre cetățenii Lupeniului sunt și ele în atenția actualei echipe din fruntea administrației publice locale din municipiul Lupeni. Derulate atât în stațiunea turistică Straja, cât și în municipiul Lupeni, acestea vizează amenajarea și reamenajarea unor terenuri de sport, amenajarea de piste pentru biciclete, parcuri și locuri de joacă dotate corespunzător și chiar un skateparc pentru iubitorii acestui tip de activitate sportivă.

Pe lângă investițiile deja începute (dintre care unele au fost chiar finalizate), Primăria Lupeni anunță că, în aceste zile, au fost semnate documentele pentru demararea altor investiții noi destinate copiilor și tinerilor, în mai multe zone ale orașului. Astfel, în zona din spatele cinematografului Cultural va fi amenajat un parc pentru skateboard, cu instalații speciale pentru cei care practică acest sport, din ce în ce mai popular și în rândul copiilor și tinerilor din Lupeni. În acest sens, municialitatea din Lupeni a alocat deja suma de 120.000 de lei, pentru acest proiect.

De asemenea, potrivit primarului municipiului Lupeni, în zona Bărbăteni urmează să fie începute lucrările unui proiect integrat care presupune amenajarea unui teren de sport, a unei parcări moderne pentru riverani, dar şi a unui modern loc de joacă pentru copii. „Am început derularea lucrărilor la proiectul din Cartierul Bărbăteni, în zona blocurilor 60, 68 și 69, care cuprinde amenajarea unui  teren de sport, parcări și loc de joacă pentru copii”, informează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Dincolo de investițiile în infrastructura destinată copiilor și tinerilor, primarul municipiului Lupeni spune că administrația locală se implică și în derularea și sprijinirea tuturor evenimentelor care le sunt destinate copiilor și tinerilor. Nu mai departe decât la finalul acestei săptămâni, Lupeniul a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție, Cupa Straja la fotbal pentru juniori, eveniment organizat de A.S. Sorii Junior Lupeni (patronată de inimosul promotor al sportului pentru tineret Sorin Corpadi) cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Lupeni. Evenimentul a reunit peste 600 de copii din toată țară, care au evoluat în meciurile de fotbal la stadionul din Lupeni, dar care au avut parte și de distracție și aventură în stațiunea turistică Straja.