Finalizarea Grădiniței ”IG Duca” de la Petroșani între speranțe și certitudini

Home Administrație Finalizarea Grădiniței ”IG Duca” de la Petroșani între speranțe și certitudini
Finalizarea Grădiniței ”IG Duca” de la Petroșani între speranțe și certitudini

Chiar dacă au avansat semnificativ în cursul acestui an, lucrările de construcție a viitoarei Grădinițe ”I.G. Duca” din centrul municipului Petroșani mai necesită încă o bună perioadă de timp până la finalizare. Edilii din Petroșani sperau ca lucrurile să poată decurge mai repede odată ce investiția a fost reluată, după aproape un deceniu de stagnare generat de falimentul fostului antreprenor, o altă problemă ține pe loc parcursul normal al investiției: lipsa fondurilor.

Pentru că municipalitatea din Petroșani a avut de suferit din punct de vedere al veniturilor financiare, după măsurile de relaxare fiscală adoptate de guvern al începutul acestui an, iar sursele financiare de la Bugetul de Stat alocate acestui obiectiv de investiții nu au fost nici ele pe măsura așteptărilor, lucrările de construcție și-au redus, în mod evident, ritmul de execuție.

Potrivit municipalității din Petroșani, valoarea necesară pentru finalizarea acestui important obiectiv pentru infrastructura de învățământ din localitate este de aproape 2 milioane de lei. Din acești bani, jumătate sunt așteptați de la bugetul de stat, iar cealaltă jumătate este aferentă obligațiilor bugetului local al municipiului Petroșani. Primarul Petroșaniului spune că, în măsura în care rectificarea bugetară pe care Guvernul o va opera luna viitoare, va fi una favorabilă și pentru administrația locală de la Petroșani, atunci lucrările vor fi accelerate pe finaul acestui an. În caz contrar, primarul Petroșaniului apreciază că grădinița ”I.G. Duca” va fi finalizată și dată în folosință cel târziu în cursul anului 2019.