Primarul Petroșaniului cere CEH să preia serviciul de distribuție a agentului termic în localitate

Home Administrație Primarul Petroșaniului cere CEH să preia serviciul de distribuție a agentului termic în localitate

Anunțată deja cu două luni în urmă de către administratorul public al societății de termoficare din Petroșani, decizia de sistare a furnizării agentului termic a determinat conducerea municipalității să caute alte soluții pentru ca cei 2200 de abonați la sistemul centralizat de termoficare, dar și instituțiile publice și agenții economici din Petroșani care agreează acest sistem de încălzire, să poată benefica în continuare de agent termic de la Termocentrala Paroșeni.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că, în acest sens, cea mai simplă și cea mai viabilă soluție este cea a preluării directe a serviciului de distribuție a agentului termic de către Complexul Energetic Hunedoara (CEH). ”Vorbim astfel nu doar despre cea mai simplă soluție pentru a continua furnizarea agentului termic în municipiul Petroșani, direct de către producător, eliminând astfel o verigă intermediară în furnizarea agentului termic precum și în circuitul financiar de încasare a acestui serviciu, ci și de o datorie morală pe care CEH o are față de cetățenii din Valea Jiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta arată că asumarea directă a serviciului de furnizare a agentului termic de către termocentrala de la Paroșeni pentru cetățenii din Petroșani și, probabil, și din Vulcan, ar constitui eliminarea suspiciunii că populația din Valea Jiului este tratată altfel decât cea din Deva, unde CEH, prin termocentrala de la Mintia, asigură deja de ani buni distribuția directă a agentului termic către consumatorii din municipiul reședință de județ. ”Dacă CEH poate distribui căldură în mod direct la Deva, nu văd de ce nu ar putea face același lucru și la Petroșani și Vulcan? Cel puțin din partea administației locale de la Petroșani (dar sunt convins că și cei de la Vulcan sunt de acord) asigurăm întregul nostru sprijin pentru adoptarea unei astfel de soluții”, arată Tiberiu Iacob Ridzi.

De altfel, primarul municipiului Petroșani a transmis astăzi și o adresă oficială către conducerea CEH, în acest sens, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că a vorbit personal atât cu directorul general Samuel Dioane, cât și cu președintele Consiliului de Administrație al CEH, Ion Stamin Purcaru, ambii apreciind că propunerea va fi analizată, iar o decizie urmează să fie luată în cel mai scurt timp.

Însă, chiar și în condițiile în care răspunsul va fi unul favorabil, primarul Petroșaniului sfătuiește locuitorii din Petroșani care sunt branșați la sistemul centralizat de termoficare să caute și o soluție alternativă pentru încălzirea locuințelor.