Turneul național COOLsound ajunge la Deva

Home Cultură Turneul național COOLsound ajunge la Deva
Turneul național COOLsound ajunge la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marți, 4 septembrie 2018, la ora 19:00, la sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal”, la un eveniment cultural de excepție.

Șase muzicieni români, școliți în toate colțurile Europei, se întorc acasă pentru a oferi publicului posibilitatea de a se bucura de talentul și performanțele lor, în cadrul Turneului național COOLsound, care se desfășoară între 2 și 10 septembrie, în șapte orașe din România.

Cei șase tineri studiază la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrucken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. Numele lor sunt Izabela Ghergu (violoncel), Cristian Sandrin și Radu Prisada (pian), Vlad Vișenescu (orgă), Mălina Ciobanu și Mircea Dumitrescu (vioară). Acompaniază la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Fiecare muzician va susține câte un recital integral la Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timișoara, Caracal și București.

Protagonistul recitalului de la Deva este Cristian Sandrin (pian), născut la București, care studiază la Royal Academy of Music, din Londra, Marea Britanie.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație care se poate obține de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

Turneul național COOLsound își propune să întărească legătura tinerilor instrumentiști cu țara în care s-au născut, spijinindu-i să revină în România și să ofere publicului experiențe muzicale de valoare.