Expoziție de pictură Maria Modi, luni, 3 septembrie la Palatul Magna Curia din Deva

Home Cultură Expoziție de pictură Maria Modi, luni, 3 septembrie la Palatul Magna Curia din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, vă invită să participați luni, 3 septembrie 2018, la vernisajul expoziției de pictură intitulată EXPOSED, care prezintă lucrări ale artistei Maria Modi. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.00, la sediul instituției din Palatul Magna Curia.

”Realizate în tehnica ulei pe pânză, lucrările Mariei Modi transpun portretul iconografic al FEMEII, „configurează siluete şi portrete feminine, poveşti ilustrate, care colorează zâmbete sau angoase, fericirile ori deznădejdile destinului feminin. Este practic o reflexie a creaţiei, care se complică în planul edenului terestru. Picturile reprezintă comuniunea omului-femeie cu natura, care se ramifică atât în interiorul, cât şi în exteriorul fiinţei umane, Exposed încercând să ne prezinte Femininul expus în toată splendoarea sa materială, sentimentală şi morală”, precizează curatorul expoziției, dr. Diana Pantea, muzeograf în cadrul MCDR Deva.

La rândul său, artista Maria Modi specifică faptul că „în societatea actuală, din nefericire femeile se situează în mod diferit una faţă de cealaltă – pentru că mai tot timpul acestea se percep ca rivale. Oare este surprinzător faptul că atunci când singura ambiţie a femeii se axează pe frumuseţea exterioară, să se producă rivalităţi perpetue? Toate suntem parte din aceeaşi rasă şi am putea să ne ridicăm deasupra virtuţilor morale, dacă am reuşi să nu ne mai vedem una pe alta cu ochi suspicioşi sau chiar invidioşi. Poate că a venit timpul pentru a realiza o revoluţie în maniere feminine, poate că a venit timpul să restabilim demnitatea emoţiei exilate la periferia preferinţelor umane şi pentru a o integra în spectrul firesc al firii umane, pentru ca numai prin acest travaliu al devenirii individuale să putem reechilibra lumea”.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 17 septembrie 2018.

01