Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, partener al campaniei ”Let’s do it Romania!”

Home Stiri la zi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, partener al campaniei ”Let’s do it Romania!”
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, partener al campaniei ”Let’s do it Romania!”

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), Natalia Intotero a semnat astăzi, 3 septembrie a.c., un protocol de colaborare cu Asociația Viitorul în Zori, organizator al proiectului „Let’s do it Romania!”, cea mai mare mișcare socială din România dedicată ecologizării mediului înconjurător.

„Munca echipei de la „Let’s do it Romania!” este impresionantă nu doar prin prisma rezultatelor lor, peste 1.400.000 de voluntari implicați în 7 ani de activitate, ci și datorită modului în care sprijină dezvoltarea educației civice în România. Ne face o deosebită plăcere să ne alăturăm acestei inițiative și îi îndemn pe românii din țară și pe cei de peste hotare să sprijine activitățile dedicate colectării de deșeuri, trierii selective și reciclării”, a subliniat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Cu prilejul acestui protocol, pe data de 15 septembrie 2018 când are loc  Ziua Națională de Curățenie, reprezentanții MRP vor participa la o amplă acțiune de ecologizare în Municipiul București.

„Ne bucurăm că această ediție a Zilei de Curățenie care se desfășoară în context internațional, 150 de țări unindu-se pentru a curăța planeta de deșeuri în aceeași zi, pe 15 septembrie 2018, se bucură de sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.  Deșeurile nu țin cont de granițe, de aceea invităm toate comunitățile de români stabilite în afara granițelor țării să se alăture celei mai ambițioase mișcări  civice globale, care va contribui la formarea masei critice de cetățeni responsabili față de mediul înconjurător”, a declarat Andrei Coșuleanu, reprezentant Let’s do it Romania!

MRP invită românii de pretutindeni să ia parte la proiectele organizate de „Let’s do it Romania!” și să descarce gratuit aplicațiile  „World Cleanup” și „TrashOut”.