Tiberiu Iacob Ridzi: ”Anul școlar va debuta în condiții optime la Petroșani”

Home Administrație Tiberiu Iacob Ridzi: ”Anul școlar va debuta în condiții optime la Petroșani”
Tiberiu Iacob Ridzi: ”Anul școlar va debuta în condiții optime la Petroșani”

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că anul școlar 2018/2019 va debuta în condiții optime la Petroșani. Pentru a fi sigur că o astfel de afirmație poate fi susținută și de situația în care se regăsesc, cu o săptămână înaintea debutului noului an școlar, toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Petroșani, aflate în subordinea administrației centrale, primarul Petroșaniului i-a convocat astăzi, la sediul Primăriei, pe toți directorii de instituții de învățământ din Petroșani. De la aceștia, primarul a aflat cum sunt pregătite grădinițele, școlile și colegiile din Petroșani pentru anul școlar, dar și unde mai sunt încă semnalate anumite deficiențe.

”Am vrut să mă asigur că anul școlar va debuta în condiții optime, astfel am avut o întâlnire cu directorii unităților de învățământ de pe raza municipiului Petroșani. Prioritatea noastră, a celor din administrația locală, este ca elevii să își desfășoare activitatea educațională într-un mediu propice, care să le asigure o dezvoltare armonioasă. Directorii unităților școlare m-au asigurat că nu sunt probleme, ultimele pregătiri pentru începutul anului școlar fiind aproape de final”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Din analiza operativă de astăzi, a rezultat faptul că există probleme legate de autorizarea sanitară, la două grădinițe din municipiul Petroșani, care funcționează în spații ce nu mai corespund cu noile normative. Primarul municipiului Petroșani spune că și aceste probleme vor fi eliminate odată cu finalizarea lucrărilor și darea în folosință a celor două noi grădinițe care au fost construite la Petroșani, una în zona centrală (la Școala IG Duca), respectiv una în cartierul Colonie (la Școala nr.2). În opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, cele două unități preșcolare vor fi date în folosință anul viitor.

O altă posibilă problemă care a fost analizată de edili cu managerii instituțiilor școlare este cea referitoare la asigurarea căldurii în școli. ”Noi avem toate instituțiile școlare branșate la rețeaua de termoficare, dar după experiențele neplăcute din anii anteriori, am făcut un efort major și am dotat toate școlile cu centrale proprii de energie termică, pe gaz. Astfel, putem avea garanția că nu vor fi probleme cu căldura în unitățile de învățământ niciunde, pe raza municipiului nostru”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, noul an școlar 2018-2019 va debuta luni, 10 septembrie 2018, evenimentul fiind programat să se desfășoare, potrivit tradiției, în Parcul Central ”Carol Schreter”, unde vor fi prezenți elevi, profesori, părinți și invitați de la toate școlile și liceele din municipiul Petroșani.