Noul an școlar este întâmpinat fără probleme la Lupeni

Home Administrație Noul an școlar este întâmpinat fără probleme la Lupeni
Noul an școlar este întâmpinat fără probleme la Lupeni

Noul an școlar poate începe fără nici un fel de probleme majore legate de funcționarea sistemului de învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional, în municipiul Lupeni.

Aceasta este concluzia pe care a tras-o primarul municipiului Lupeni, după întâlnirea de lucru cu directorii unităților de învățământ de pe raza acestei localități din Valea Jiului, întâlnire care a avut loc astăzi la Cabinetul primarului municipiului Lupeni.

”Astăzi m-am întâlnit cu directorii unităților școlare din municipiul Lupeni. În urma schimbului de informații pe care l-am avut cu aceștia, pot să afirm că, la Lupeni, suntem pregătiți corespunzător pentru începerea noului an școlar 2018-2019”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Chiar dacă situația este una mulțumitoare, în ceea ce privește infrastructura de învățământ, primarul Lupeniului privește lucrurile nu doar ca administrator al localității, ci și ca profesor, aceasta fiind de altfel profesia sa de bază. În acest context, Lucian Resmeriță își dorește mai mult pentru școlile și liceele din Lupeni, nu doar din perspectiva infrastructurii unităților de învățământ, ci și în ceea ce privește dotările acestora. ”Ne dorim ca și la Lupeni să putem crește constant și permanent calitatea actului de învățământ. Ca fost profesor și director de Colegiu știu că, dincolo de o școală frumoasă, cu clădiri și moblier modern, cu profesori bine pregătiți și cu elevi dornici să învețe, reușita acestui deziderat depinde foarte mult și de infrastructura educațională. Avem nevoie de dotări cu echipamente de ultimă generație, cu laboratoare și ateliere modernizate, cu material didactic de cea mai bună calitate. Suntem preocupați de toate acestea și, pot să spun că, în această direcție, am făcut pași importanți înainte, inclusiv prin accesrea de fonduri europene”, a precizat primarul Lucian Resmeriță.

La Lupeni noul an școlar va începe, la fel ca în întreaga țară, luni, 10 septembrie când elevii sunt așteptați să revină în bănci iar profesorii la catedră. ”Profit de această ocazie, pentru a transmite în primul rând elevilor din municipiul Lupeni, un an școlar plin de satisfacții și reușite. Dascălilor de la școlile din Lupeni le doresc să continue cu aceași abnegație misiunea pe care și-au asumat-o în educarea copiilor noștri, iar pe părinți îi invit să-și susțină copiii în tot ceea ce înseamnă viață școlară și să fie alături de întreaga comunitate a școlii lupenene. Mult succes, tuturor, în noul an școlar 2018-2019!”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.