Un nou festival de muzică începe în Valea Jiului: ”Crinul de piatră din Parâng”

Home Cultură Un nou festival de muzică începe în Valea Jiului: ”Crinul de piatră din Parâng”
Un nou festival de muzică începe în Valea Jiului: ”Crinul de piatră din Parâng”

Talentul și pasiunea pentru muzică a numeroșilor artiști, juniori și seniori, membrii ai ansamblurilor de gen din regiunea Văii Jiului, dar și implicarea unor dascăli de excepție, promotori ai fenomenului muzical și artistic destinat copiilor și tinerilor, fac posibil ca viața  cultural-artistică a Văii Jiului să fie una în care festivalurile muzicale, spectacolele și recitalurile artistice se succed în mod constant și, ceea ce este și mai încurajator, cresc atât numeric cât și valoric.

Seria spectacolelor și festivalurilor muzicale din Valea Jiului este din acest an mai bogată cu unul, după ce, la Petroșani, grație unui fericit parteneriat între Asociația cultural-artistică ”Lirica” (condusă e pasionatul prof. Tiberiu Coconeț-cetățean de onoare al municipiului Petroșani) și Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, un nou festival muzical debutează la Petroșani. Intitulat ”Crinul de piatră din Parâng”, acest festival-concurs se va desfășura în perioada 6-8 septembrie 2018, la Petroșani, fiind găzduit în eleganta sală de spectacole a Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din localitate.

Potrivit directorului festivalului ”Crinul de piatră din Parâng”, prof. Tiberiu Coconeț, programul artistic al celor trei zile de spectacole cuprinde peste 200 de elemente artistice. Printre concurenți se regăsesc cei de la Liceul de Artă din Tg. Jiu, dar și artiști de la Craiova, București, Călărași, de la București, din județele Moldovei, de la Botoșani, Uricani sau Novaci. Prof. Tiberiu Coconeț spune că, de asemenea, festivalul are invitați care vin din Dubai, din comunitatea germană sau din Republica Moldova.

Noul festival muzical de la Petroșani, se va bucura și de un juriu de excepție, format din lect. univ. Tiberiu Coconeț jr- președinte, prof. Lili Lascău- artist popular, prof. Constantin Fotău, prof. Iuliana Petra și actorul Mihai Sima. 

Festivalul ”Crinul de piatră din Parâng” se va derula pe mai multe secțiuni de concurs, respectiv: teatru, muzică instrumentală, muzică populară, muzică ușoară, ansambluri, muzică patriotică etc.. De asemenea, în cadrul acestui festival vor susține recitaluri artiști precum Daj Bogdan Andrei (saxofon), Andrei Calotă sau Vlad Teodosiu Păducel, ș.a.

Organizatorii informează, de asemenea, că publicul interesat să participe la cele trei zile de spectacole va avea acces gratuit pe toată durata festivalului, în limita locurilor disponibile în sala de spectacol.