Basarabenii din Codreanca – Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara

Home Administrație Basarabenii din Codreanca – Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara
Basarabenii din Codreanca – Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara

O delegație condusă de primarul Cleopatra Cobzac  din comuna Codreanca din Republica Moldova s-a întâlnit luni, 10 septembrie cu vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache, și cu administratorul public al județului, Costel Avram. La discuții a luat parte și primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui, care a încheiat la finele săptămânii trecut un acord de înfrățire cu comuna din Republica Moldova.

Cele două părți au discutat despre strângerea legăturilor între comunitatea din județul Hunedoara și comunitatea din Raionul Strășeni, din care face parte comuna Codreanca, despre intenția Consiliului Raional Strășeni de a iniția un acord de înfrățire cu Consiliul Județean Huneodara. De asemenea, cele două părți au discutat despre colaborarea în domeniul cultural, în care să fie cooptate Teatrul de Artă Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara și despre donații de cărți în limba română pentru elevii din comuna Codreanca.

Un alt subiect abordat a fost acela al acordării permiselor de muncă pentru cetățenii moldoveni care doresc să lucreze în România, problemă ridicată de administratorul public Costel Avram și la întâlnirea de sâmbătă cu vicepremierul Paul Stănescu.

În Anul Centenarului trebuie să acționăm cu toții pentru a demonstra că românii și basarabenii în veci vor fi frați. În acest context s-a înscris și evenimentul de astăzi, de la Consiliul județean Hunedoara, unde oaspeții din comuna Codreanca din Republica Moldova, aflați la noi pentru a pune bazele înfrățirii cu comuna Crișcior, au fost primiți de vicepreședintele Daniel Andronache. Am participat cu bucurie la reîntâlnirea cu doamna primar din Corbeanca, după momentul solemn de la Crișcior, unde a fost semnat acordul de înfrățire dintre cele două comune. Ca administrator public al județului Hunedoara, dar și ca om care simte că nici Prutul și nici Carpații nu-i pot despărți pe românii din Moldova de cei din Basarabia, salut inițiativa desprinsă după întâlnirea de astăzi, anume identificarea soluțiilor de înfrățire a județului Hunedoara cu raionul Strășeni din Republica Moldova. Evident, un astfel de demers nu arată decât că, într-adevăr, frații în veci vor fi frați !”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.