Porțile educației s-au redeschis la Vulcan chiar în ”inima” orașului

Home Administrație Porțile educației s-au redeschis la Vulcan chiar în ”inima” orașului
Porțile educației s-au redeschis la Vulcan chiar în ”inima” orașului

 La Vulcan, deja pentru al doilea an consecutiv, festivitatea de deschidere a noului an școlar este găzduită în plin centrul orașului, pe Bulevardul Mihai Viteazu, în fața sediului Primăriei. Aici au venit și astăzi, pentru reîntâlnirea cu viața de elev, unii chiar pentru debutul vieții lor de elev, alături de părinți și profesori, dar și alături de cei în a căror responsabilutate se află buna desfășurare a actului educațional în municipiul Vulcan. 

În tradiționalul său discurs de la festivitatea de început de an școlar, primarul municipiului Vulcan – Gheorghe Ile a evidențiat din nou  tot ceea ce administrația publică locală a făcut în ultimii ani pentru sistemul local de învățământ. Este important să recunoaștem cu toții și să nu uităm, că educația făcută în condiții optime este esențială pentru calitatea învățământului. Rolul cel mai important al administrației publice locale în activitatea de învățământ din municipiul Vulcan a fost și este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru toți copiii, elevii și cadrele didactice prezente în actul educativ și pedagogic. Pentru acest lucru administrația publică locală a făcut eforturi foarte mari, de care fiecare cetățean al Vulcanului trebuie să țină cont. Iar elevii trebuie educați să respecte aceste eforturi. Am investit în învățământ pentru că suntem pe deplin conștienți că educația este principalul reper pe care se structurează calitatea unei societăți. De aceea, consider că noi ne-am făcut datoria pe deplin”, a spus primarul Gheorghe Ile. 

Din fericire, cuvintele primarului Ile sunt însoțite și de rapoartele publice care fac referire la acest gen de investiții, care au trabsformat radical în bine infrastructura de învățămînt din municipiul Vulcan. Astfel, prin programul Națiunilor Unite UNDP, în valoare totoală de 1.1125.000 le, au fost realizate investiții precum:  înlocuire ferestre Grădinița PP+PN ;  reabilitare termică gradinițe: gradinița nr.4 din incinta sc.5, gradinița nr.1 din incinta sc.6, gradinița nr.1 PP+PN ;  centrală termică la : gradinița nr.1 din incinta sc.6, gradinița nr.1 PP, gradinița nr.1 PN. 

Similar, prin programe din Fonduri Europene (pe POR 2007-2013) în valoare totală de 26.000.000 de lei, la Vulcan au fost realizate investiții după cum urmează:

• MODERNIZAREA UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT: Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Generală nr. 4, Şcoala Generală nr. 5, Şcoala Generală nr. 6 din MUNICIPIUL VULCAN”
17.887.000 lei

• MODERNIZAREA COLEGIULUI TEHNIC MIHAI VITEAZUL: 8.315.000 lei.

 

În opinia primarului Gheorghe Ile, toate aceste investiții sunt investiții în viitorul copiilor noștri, investiții în viitorul comunității locale din municipiul Vulcan. Acestor investiții li se adaugă, evident, aportul considerabil pe care-l au, pe tot parcursul anului școlar, dascălii de la unitățile de învățămnt din Vulcan, oameni pasionați, oameni dedicați și oameni bine pregătiți pentru această nobilă profesie. Mulțumesc directorilor unităților de învățământ din municipiul Vulcan, pentru implicarea și dăruirea absolut necesare în susținerea procesului de educație. Mulțumesc educatorilor, profesorilor, învățătorilor și tuturor celor care contribuie în mod esențial la educarea tinerilor noștri. Și le mulțumesc, totodată, reprezentanților Poliției Române pentru prezența la festivitatea de astăzi, reiterând cu această ocazie reperele de activitate care dau cadrul relației dintre această instituție și cele dedicate educării și pregătirii elevilor”, a mai spus primarul Gheorghe Ile. 

Cum, grație esenței patriotice care vibrează puternic în acest an și la nivelul municipalității din Vulcan, nu este deloc de mirare că primarul Ile nu a uitat să aducă în atenția celor prezenți la festivitatea de deschidere a anului școlar, de la Vulcan, că ”Boboceii din clasele 0 de anul acesta sunt exponenții Generației de Elevi ai Centenarului României. Le doresc ca la vârsta noastră, sau poate chiar începând de acum, să aibă motive reale de mândrie pentru că sunt români”, le-a spus acestora primarul Gheorghe Ile. 

Odată cu finalul acestei zile festive, și la Vulcan, ca de altfel peste tot în România, de marți, 11 septembrie, elevii se întorc în băncile școlilor, pentru un nou an de învățământ. Succes tuturor !