Diplomă de excelență pentru curatorul Peșterii Bolii

Home Reportaj Diplomă de excelență pentru curatorul Peșterii Bolii
Diplomă de excelență pentru curatorul Peșterii Bolii

Este un fapt evident pentru toată lumea că, după mai bine de un deceniu de când se află sub îngrijirea Asociației ”Petro Aqua”, Peștera Bolii a redevenit una dintre destinațiile cele mai apreciate de turiștii care vizitează Valea Jiului, dar și un veritabil loc pentru promovarea promovarea unor evenimente culturale ș artistice de excepție.

Cu aceste recomandări, completate de lucrările de modernizare a accesului, iluminatului și traseelor de vizitare a Peșterii Bolii și dublate de miile de fotografii realizate aici de artiști fotografi sau turiști, obiectivul este astăzi printre cele mai spectaculoase destinații turistice din regiunea Văii Jiului.

Toate acestea sunt evidențiate, zi de zi, în aprecierile consemnate de turiști pe rețelele de socializare, în numeroasele articole, reportaje TV și fotoreportaje care au avt ca subiect Peștera Bolii, precum și în aprecierile primite de cei de la Petro Aqua – custodele Peșterii Bolii, din partea oficialităților. Un ultim demers de acest fel a fost materializat de cuând, după ce la Peștera Bolii a fost organzizată o importantă acțiune din cadrul programului de promovare a zonei turistice, cu prilejul Zilei Parcului Național ”Grădiștea Muncelului-Cioclovina”, pe raza căruia să află acest important obiectiv turistic. În cadrul evenimentului initulat ”Muzica Munților” care a avut loc la finele lunii august în Peștera Bolii, eforturile Asociatiei Petro Aqua de a pune în valoare frumusetea acestui monument natural au fost recompensate prin diloma de onoare conferită presedintelui acestei asociații, Imre Szuhanek și, prin acesta, implicit, întregii echipe care activează în cadrul acestei prolifice organzații dinjudețul Huneodara.

Dincolo de mulțumirea faptului că activitatea din ultimul deceniu a Asociației Petro Aqua pentru repunerea în circulație și valorizarea la adevăratul său potențial a Peșterii Bolii nu trec neobservate, custozii acestui obiectiv turistic dar asigurări că munca pentru promovarea acestuia merge înainte. Și în prezent, cu sprijinul unor sponsori generoși, aici se desfășoară amplele lucrăricare vizează reconsiderarea modalităților de iluminare interioară a peșterii, repararea căilor de acces și a podurilor peste apă, montarea unui sistem de iuminat care asigură evacuarea din peștera în situațiile de întrerupere a energiei electrice și altele. Toate aceste investiții vor face din Peștera Bolii o destinație și mai atractivă, iar activitatea voluntarilor de la Asociația Petro Aqua mult mai apreciabilă.