Mobilizare exemplară în Uricani la evenimentul Let’s do It, Romania 2018

Home Educație Mobilizare exemplară în Uricani la evenimentul Let’s do It, Romania 2018
Mobilizare exemplară în Uricani la evenimentul Let’s do It, Romania 2018

Un număr mare de voluntari, ca mai peste tot fotmat în cea mai mare parte din copii și tineri, au participat astăzi la acțiunea de curățenie generală, din cadrul campaniei naționale Let`s do it, Romania ! Acțiunile au fost coordonate de Primăria Uricani, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Uricani și Liceul Tehologic ”Retezat” Uricani.

Potrivit reprezentanților administrației locale din Uricani, acțiunea de colectare a deșeurilor s-a desfășurat înmod special în zona Valea de brazi, Lac Câmpu lui Neag și Poiana Mare de la Câmpu lui Neag, de unde au fost adunate deșeuri însumând o cantitate de peste 100 de saci de gunoi menajer, în cea mai me parte abandonat de turiști, localnici, pescari, grataragi, etc. Sacii au fost ulterior colectați și evacuați prin intermediul Primăriei Uricani.

”Prin această inițiativă de curățare și evacuare a deșeurilor atragem atenția turiștilor ce își abandonează mizeriile în locurile unde campează, pescuiesc sau își petrec timpul liber în natură că, deși avem nevoie de turiști și îi primim cu brațele deschise, ne dorim ca activitatea acestora să fie în deplin consens cu păstrarea unui mediu natural curat și sănătos. Implicarea acestor minunați tineri în această acțiune derulată astăzi și în orașul nostru, cărora le mulțumesc pentru mobilizare și atitudine, dovedește că și ei își doresc ca această minunată zonă să nu aibe o imagine pătată datorită gunoaielor aruncate în natură”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.