Sportul a fost din nou rege pentru o zi în ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vîlcan

Home Reportaj Sportul a fost din nou rege pentru o zi în ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vîlcan

Mai bine de 100 de sportivi din întreaga țară au răspuns invitației lansate de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, și au fost prezenți, cu prilejul Zilei Mondiale a Muntelui, la cea de-a VI-a ediție a festivalului de promovare a turismului din Pasul Vîlcan prin intermediul sportului și aventurii, festival ce poartă chia titlul poiectului de dezoltare a acestei stațiuni turistice: ”Castelul din Carpați”.

Bicicliști și alergători montani, sportivi profesioniști sau amatori, dar și alți oameni care, deși nu s-au înscris în  cele două curse sportive, au urcat sâmbătă, 15 septembrie 2018 la Pasul Vulcan pentru a se bucura împreună de o frumoasă zi de toamnă, cu sport, aventură și distracție, la munte.

Amfitrioni ai evenimentelor sportive au fost și în acest an primarul municipiului Vucan, ing. Gheorghe Ile, viceprimarul Cristian Merișanu. Acestora li s-au alăturat și câțiva consilieri locali, cei de la CS Mihai Viteazu, cei de la Pregoterm, voluntarii de la subfiliala de Cruce Roșie din Vulcan, câțiva sponsori precum și apreciații oameni de sport ai Văii Jiului care sunt Daniel Hălăstăuan (din Vulcan), Geta Manolache (dn Lupeni) sau Toma Coconea (un veritabil erou al sportului din Valea Jiului).

Atât cursa de alegare, desfășurată pe un traseu considerat a fi unul dintre cele mai ”hard” din România, cât și cursa de ciclism a pus la grea încercare puterile sportivilor, făcând lupta pentru întâietate una dificilă dar, oferind participanților, la final, satisfacția unei victorii muncite și, prin asta, cu atât mai prețioase. Toți câștigătorii au primit cupe, medalii și premii, iar organizatorii au oferit diplome de participare tuturor celor înscriși în competițiile sportive. În plus, așa cum se întâmplă după un eveniment de acest fel, participanții au fost invitați de organiatori și în jurul ceaunului, la o binemeritată ”ședință de analiză și concluzii” a evenimentului.

Am reușit împreună cu toți cei ce ne sunt alături de fiecare dată și în număr din ce în ce mai mare, să încheiem cu bine competițiile sportive de Ciclism și Cross montan la ediția a VI-a Castelul din Carpați. Este de menționat că numărul sportivilor veniți din alte județe crește în fiecare an”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Și pimarul Vulcanului s-a declarat mulțumit de felul în care s-a desfășurat evenimentul și este convins că, an după an, acesta va contribui la creșterea interesului sportivilor și turiștilor din Valea Jiului și din întreaga țară față de stațiunea Vulcanului. „S-a mai încheiat o ediție a Festivalului de promovare a turismului din Pasul Vîlcan, Castelul din Carpați. A șasea pe care o organizăm. Anul acesta a crescut și dificultatea traseelor.Dar toată lumea a sosit cu bine la Finish. Mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în buna organizare și desfășurare a acestei acțiuni tradiționale și cu impact din ce în ce mai bun atât în rândul sportivilor cât și al celor ce se bucură să iasă la munte pentru astfel de evenimente”, a declarat primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile.

Listele nominale privind câștigătorii concusurilor de ciclism și alergare, pe toate categoriile de concurs, urmează să fie publicate pe situl Primăriei municipiului Vulcan, în aceste zile. Până atunci însă, onoare participanților, felicitări învingătorilor și organizatorilor, deopotrivă.