INSEMEX Petroșani reprezintă România în Forumul Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

Home Economie INSEMEX Petroșani reprezintă România în Forumul Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.
INSEMEX Petroșani reprezintă România în Forumul Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

Așa cum am mai informat, o delegație a  INCD INSEMEX Petroșani a participat, în perioada 13-14 septembrie 2018, la prima întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

Evenimentul internațional a avut loc în capitala Federației Ruse, la Moscova, fiind organizat de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară – ROSTECHANDZOR. Dr. ing. George Artur Găman (Director General al INCD INSEMEX Petroșani) și Dr. ing. Emilian Ghicioi (Director Științific al INCD INSEMEX Petroșani), au reprezentat la această reuniune nu doar institutul de cercetare dezvoltare de la Petroșani, ci și România. În cadrul acestui forum de specialitate, institutul din Petroșani a devenit membru fondator din partea României al noului organism internațional, Forumul Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

”Gândit inițial ca un cadru care să faciliteze dezbaterile și discuțiile tehnice strict pe probleme de tehnica securității în industria minieră de cărbune, reprezentanții țărilor fondatoare au ajuns la concluzia ca acest domeniu să fie extins pentru întreaga industrie minieră și au stabilit necesitatea de a include pe agenda permanentă de lucru a forumului și problemele de protecția mediului implicate de activitățile miniere”, a precizat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

La întâlnire au participat peste 30 de specialiști, reprezentanți ai autorităților din China, Germania, Marea Britanie, România, Rusia și Turcia, precum și din partea Organizației Internaționale a Muncii, pe parcursul celor două zile fiind discutate particularitățile activității miniere din fiecare stat participant, precum și posibilitățile și modalitățile de cooperare viitoare.

La finalul acestei prime ediții, membrii fondatori ai Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere au discutat pe marginea organizării activităților viitoare, specialiștii INSEMEX propunând o serie de modificări și adăugiri care să îmbunătățească semnificativ statutul Forumului, toate sugestiile fiind analizate și agreate de către ceilalți membri.