Muzeul Mineritului din Petroșani va avea mobilier expozițional nou

Home Administrație Muzeul Mineritului din Petroșani va avea mobilier expozițional nou

Muzeul Mineritului din Petroșani se află în pln proces de reabilitare și modernizare, implementat de administrația publică locală a municipiului Petroșani care a accesat, în acest scop, fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

”La Muzeul Mineritului au început de ceva vreme lucrările de reabilitare pe care le facem în proiectul european pe care am reușit să-l obținem pentru acest obiectiv. Antreprenor al lucrării este o firmă din Maramureș care va efectua lucrările de modernizare a întregii clădiri. Noi sperăm că, odată ce aceste lucrări vor fi încheiate, acest frumos obiectiv turistic din centrul municipiului Petroșani va fi pus în valoare în mod corespunzător și util atât comunității locale, ct și turiștilor care vor veni în oraș”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul proiectului de la Muzeul Mineritului nu doar clădirea va beneficia de investiții. Aici vor fi recompartimentate sălile de expoziție, vor fi achiziționate exponate noi și va fi realizat un nou sistem expozițional. De altfel, de curând, municipalitatea din Petroșani a demarat o nouă etapă de licitație n cadrul acestui proiect, în urma căreia urmează să fie achiziționat mobilier expozițional nou cu scopul punerii în valoare a obiectelor de știință și tehnică din interiorul clădirii.

Nu mai puțin de 400.000 de lei sunt alocați din bugetul proiectul pentru acest segment de investiții.