Aplauze și premii pentru dascăli, la Petroșani, de Ziua Educației

Home Administrație Aplauze și premii pentru dascăli, la Petroșani, de Ziua Educației
Aplauze și premii pentru dascăli, la Petroșani, de Ziua Educației

Prima sărbătoare de după începerea noului an școlar este dedicată chiar celor care-i îndrumă pe copii și tineri în descoperirea tainelor cunoașterii și învățăturii. Tocmai de aceea, Ziua Mondială a Educației, sărbătorită sub egida ONU, în fiecare an pe data de 5 octombrie, reprezintă pentru orice comunitate un prilej de a a-i aplauda sincer și de a- aduce în atenție pe cei care slujesc, cu devotament și pasiune această nobilă meserie de educator.

Un astfel de eveniment va avea loc, potrivit unui obicei devenit deja tradiție, și în comunitatea locală din municipiul Petroșani.

“Ziua  Mondială a Educatorului, sărbătorită pe 5 octombrie, este un bun prilej de a-i cinsti pe oamenii care, cu multă pasiune și dăruire, își îndeplinesc meseria, aceea de a educa generații. Fiecare dintre noi își datorează, într-o anumită măsură, succesul profesional, educatorilor și profesorilor, care, în anii școlii, ne-au îndrumat și ne-au învățat să ne urmăm visele și să luptăm pentru împlinirea lor. Astfel, 5 octombrie este un omagiu adus tuturor celor care, de-a lungul vieții lor, au depus eforturi pentur a ne crea un viitor mai bun, implicit o societate modernă, bazată pe moralitate și pe sete de cunoaștere”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cu acest prilej, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul local Petroșani în aceste zile, la Petroșani va fi organizat un eveniment special dedicat marcării Zilei Mondiale a Educatorului în cadrul căruia vor fi premiați acei dascăli pentru care anul 2018 le-a adus ieșirea la pensie. Firesc, în cadrul acestui eveniment vor fi cinstiți însă și cei care au avut un rol esențial în formarea unor generații.