Atenție fără panică ! Sistemul RO-ALERT este testat în tot județul până miercuri

Home Stiri la zi Atenție fără panică ! Sistemul RO-ALERT este testat în tot județul până miercuri
Atenție fără panică ! Sistemul RO-ALERT este testat în tot județul până miercuri

Sistemul național de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT va fi testat în întreg județul Hunedoara până miercuri, 26 septembrie 2018. Mulți dintre locuitori au început deja să primească alertele încă de vineri.

Alerta se primește pe telefoanele mobile, iar mesajul de testare are următorul conținut: ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”, la care se adaugă denumirea instituției care îl emite (Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Departamentul pentru Situații de Urgență sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență București).

În fiecare diuntre cele trei zile, testarea RO-ALERT se desfășoară între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00, astfel:

-luni, 24 septembrie 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara va transmite un mesaj de avertizare către toate unitățile administrativ-teritoriale din județ;

-marți, 25 septembrie 2018, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență București va transmite mesaje către unitățile administrativ-teritoriale din regiuni formate din două-trei județe și municipiul București;

-miercuri, 26 septembrie 2018, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență București va transmite către toate unitățile administrativ-teritoriale două mesaje: primul, între orele 10:00-12:00, de la sediul Centrului Național de Coordonare a Intervenției, iar al doilea, între orele 17:00-19:00, de la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.