Senatorul Cristian Resmeriță cere dezbateri la Senat privind situația CEH

Home Economie Senatorul Cristian Resmeriță cere dezbateri la Senat privind situația CEH
Senatorul Cristian Resmeriță cere dezbateri la Senat privind situația CEH

Comisia pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale se reunește marți, 25 septembrie 2018 la Palatul Parlamentului într-o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, având ca unic subiect pe ordinea de zi abordarea situație Complexului Energetic Hunedoara.

Întâlnirea este convocată de președintele Comisiei pentru Energie din Senat, senatorul Gheorghe Marin la solicitarea expresă a colegului său din județul Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, desemnat la începutul acestei sesiuni parlamentare în calitate de membru al acestei comisii. Dezbaterile de la Parlament privind situația CEH vin pe fondul lansării în dezbatere publică a noii Strategii Energetice a României, dar și a concluziilor care s-au desprins în cadrul conferinței de la Petroșani privind viitorul industriei termoenergetice la nivel național și european, dezbatere la care a participat și comisarul european Corina Crețu.

Atât în cadrul conferinței de la Petroșani, cât și în diverse alte ocazii, senatorul Cristian Resmeriță a precizat că va solicita Parlamentului României și Guvernului discutarea, la modul cel mai serios, a situației Complexului Energetic Hunedoara, care încă mai reprezintă cel mai important agent economic din Valea Jiului și județul Huneodara, de a cărui funcționare depind viețile a zeci de mii de oameni din această zonă a țării.

În întreaga mea activitate de parlamentar am luptat pentru a-i determina pe cei în drept să ia o astfel de decizie, să țină cont de dorința oamenilor din Valea Jiului privind continuarea activității în minerit. Complexul Energetic Hunedoara trece din nou printr-o situație dificilă, și așa cum am spus în repetate rânduri, ca ales al minerilor Văii Jiului și ca om care trăiesc în această zonă, nu pot accepta decizia ca alte două mine să fie închise, așa cum nu pot accepta că nici până în prezent nu există o strategie clară, completă și competentă pentru funcționarea CEH. Într-o astfel de situație, dublată acum și de calitatea mea de membru al comisiei pentru energie din Senat pe care am dobândit-o la începutul acestei sesiuni parlamentare, am solicitat ca în prima ședință a Comisiei, care va avea loc marți, 25 septembrie 2018, pe ordinea de zi să se afle discutarea situației Complexului Energetic Hunedoara. Este de datoria noastră și trebuie să găsim, în cel mai scurt timp, cele mai bune soluții pentru a evita închiderea altor mine și pentru a putea asigura continuarea activității Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Senatorul PSD mai arată că, în vederea găsirii unor soluții viabile pentru continuarea activității Complexului, a solicitat ca la această ședință de lucru a Senatului să fie prezenții toți factorii de răspundere de a căror decizie depinde soarta Complexului Energetic Hunedoara: reprezentanții Ministerului Energiei , conducerea CEH , Consiliul de Administratie, reprezentanții Sindicatului Reprezentativ al minerilor, parlamenatarii din judetul Hunedoara.