Rectificare pozitivă dar insuficientă la Bugetul local al municipiului Petroșani

Home Administrație Rectificare pozitivă dar insuficientă la Bugetul local al municipiului Petroșani

În urma rectificării bugetare operate de Guvern în luna septembrie, municipiului Petroșani i-au revenit în plus aproape 2 milioane de lei. Suma a fost adăugată la veniturile bugetare aferente anului 2018, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului local care a avut loc în aceste zile.

După rectificarea bugetară, prin adăugarea sumelor primite de la Bugetul de Stat, veniturile totale aprobate pentru anul în curs au crescut cu 2.039.000 lei, ajungând la o sumă totală de 53.384,01 mii lei. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că, deși Petroșaniul a beneficiat de o rectificare pozitivă a Bugetului local, în ansamblu, comparativ cu anul trecut, veniturile municipalității sunt încă pe… minus. ”Așa cum am arătat încă de la începutul anului 2018, modificările aduse Codului Fiscal, au generat pentru bugetul nostru venituri mai mici cu peste 6 milioane de lei. Ni s-au promis atunci, în întâlnirile pe care le-am avut la Finanțe și la Guvern, că vom primi acești bani la rectificarea de buget de la jumătatea anului. Am primit acum 2 milioane de lei. Evident că nu ne ajung  banii, dar încercăm să ne descurcăm. Am renunțat la unele cheltuieli și am reușit să asigurăm sumele necesare pentru funcționare. Dar rămân încă descoperite o serie de cheltuieli, pentru care vom vedea ce soluție vom găsi până la finalul anului”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

După rectificarea bugetară operată de Consiliul local Petroșani, chiar dacă au mai crescut puțin veniturile administrației locale, bilanțul bugetar al anului 2018 rămâne încă unul negativ, având în vedere faptul că, la venituri totale de 53.384,01 mii lei sunt prevăzute cheltuieli totale în valoare de 53.786,01 mii lei.